VIŠE NIKADA NEĆETE PITI KAFU SA ŠEĆEROM: Dobro obratite PAŽNJU!

Zdravlje

VIŠE NIKADA NEĆETE PITI KAFU SA ŠEĆEROM: Dobro obratite PAŽNJU!

Naučnici i nutricionisti usaglasili su se da, ukoliko već ne možemo da izbacimo šećer ili mleko iz kafe, pokušamo da dnevno konzumiramo samo jednu šoljicu ovog napitka

Svakodnevno zaslađivanje omiljenih napitaka čini da u naš organizam, gotovo nepotrebno unosimo šećer. Iako je reč o maloj količini, svakodnevno nagomilavanje šećera trajno doprinosi povećanju telesne težine i može naštetiti zdravlju.

Osobe koje svoj omiljeni napitak svakodnevno zaslađuju u svoj organizam dodatno unose čak 69 kalorija, pokazalo je poslednje istraživanje američkih naučnika sa univerziteta Ilinois, koje je objavljeno u časopisu „Pablik Helt“. Kafa i čaj, najpopularniji su napici u svetu i američki stručnjaci kažu da su oba napitka gotovo beskalorična, prenosi „Blic biznis“.

Ali, problem je u dodacima, mleku, šećeru i šlagu. Sa ovim dodacima, kafa ili čaj postaju izrazito kalorična pića. Iako se broj kalorija koje se na taj način unose u organizam ne čini velikim, postepeno i neprimetno može rezultirati povećanjem telesne težine.

Naučnici i nutricionisti usaglasili su se da, ukoliko već ne možemo da izbacimo šećer ili mleko iz kafe, pokušamo da dnevno konzumiramo samo jednu šoljicu ovog napitka. (espreso.co.rs)