EVO KADA BISMO SVI TREBALI ISKLJUČITI GRIJANJE: Stručnjak otkriva – najbolji način za uštedu novca

Zanimljivosti

EVO KADA BISMO SVI TREBALI ISKLJUČITI GRIJANJE: Stručnjak otkriva – najbolji način za uštedu novca

Grijanje nas spasava tokom zime i hladnih dana, kojih nekada ima čak i tokom proljeća.

Međutim, stručnjaci su otkrili kada je najbolje vrijeme da se ugasi grijanje.

Naravno, prije svega, da bismo uštjedeli.

Ukoliko niste znali, 27. mart (nedjelja) dan je koji se zvanično preporučuje za isključivanje grijanja.

Iako će biti još nekoliko nedjelja kada bismo i mogli da se grijemo, ukoliko želimo da izbjegnemo visoke račune, u periodu između proljeća i ljeta, termostat bi trebalo da nam ostane isključen.

– S obzirom na to da troškovi života rastu, uključujući i cijenu energije, mnogi će osjećati finansijski pritisak – kaže Džordan Čens, stručnjak za grijanje.

– Iako ne postoji jedinstvena temperatura na kojoj bi trebalo da isključite grijanje, mnogi ciljaju na vijreme kada se satovi pomjeraju unaprijed, što je ove godine 27. marta.

On dodaje i da će kuće, koje imaju dobro izolaciju, toplotu zadržati čak i tokom ranog proljeća, kada su temperature niže, ali i da je svaki dom biti drugačiji.
– Važno je napomenuti da ostavljanje grejanja na niskom nivou cijelog dana ne smanjuje vaše račune za grijanje – kaže on. – Uključivanje grijanja samo kada vam je potrebno najbolji je način za uštedu energije. Korišćenje termostata sa tajmerom nudi jednostavno i brzo rješenje za djelotvorno upravljanje grijanjem (novi.ba)