Heroju Dušku Klanja Se Cela Nemačka: Bagerista Ispričao Kako Je Sa Kolegom Spasao Dečake Od Otmičara

Zanimljivosti

Heroju Dušku Klanja Se Cela Nemačka: Bagerista Ispričao Kako Je Sa Kolegom Spasao Dečake Od Otmičara

Duško Vukobrat (49) i njegov kolega dospeli su u fokus medija u Nemačkoj, ali i u Srbiji i regionu, nakon što su spasili dvojicu dečaka od otmičara.
U sredu ujutru u Beblingenu odvijala se drama, kada je muškarac pokušao da otme dvojicu dečaka na putu do škole. Srećom, tu su bili hrabri radnici koji su u poslednjem trenutku sprečili otmicu i spasili dečake.

Duško se javio iz Nemačke i rekao da ga od juče neprestano zovu novinari iz Nemačke, ali i iz Srbije i zemalja bivše Jugoslavije.

“Juče je ovde bilo 50 televizija iz Nemačke, zovu me iz Srbije, Bosne, Hrvatske. Ono što je najbitnije jeste da su deca spasena, što je meni i mom kolegi veoma drago”, započinje u razgovoru za Telegraf Duško.

Došli su da nas pozdrave, deca su u jako dobrom stanju i normalno idu u školu”, kaže Duško.

On je Telegrafu poslao i fotografiju, na kojoj je sa kolegom, uz čiju pomoć je spasao dečake i sprečio otmicu.

Kako je Duško otkrio, osumnjičeni (51) je pokušao da uvuče dečake u kombi oko osam sati ujutru. Izgleda da je vozilo već bilo spremno za otmicu, jer su prozori na njemu bili prekriveni folijom.

Duško je kazao da je njegov kolega Zeki Jasik (48) stajao u građevinskoj jami dubokoj tri metra kada je začuo vriske. Prvo je pomislio da se otac svađa sa sinom, ali je ipak odlučio da proveri o čemu se radi.

“Izašao je iz jame i krenuo prema vapajima za pomoć, kada je shvatio da se ne radi o običnoj svađi. Prtljažnik kombija bio je otvoren, a pored njega je stajao dečakov bicikl. Pitao je čoveka šta radi sa dečakom, a kada je otvorio vrata vozila, dečak je vikao u pomoć”, otkriva Duško detalje otmice.

I Duško je tada reagovao brzo, a kada je shvatio šta se dešava, svojim bagerom je blokirao put kombiju. Njegov kolega je izvukao dečaka iz vozila i uzeo ključeve od kidnapera. Ubrzo je stigla i policija i privela otmičara, a Duško je na društvenim mrežama objavio snimak vozila otmičara.

“Uspeli smo iz ovog auta sad oteti ne jedno nego dvoje dece, evo ih ovamo, momčići… Baja je folije stavio na auto i kidnapovao dvoje dece”, priča Duško.

Heroj je snimio i Dragana i njihovog kolegu kako daju izjavu.

“Tu je i moj bager, sve je preprečeno brzinski. Uspeli smo decu spasiti. Katastrofa”, dodaje Duško na kraju snimka. (Izvor: telegraf.rs)