“Stigla tvoja pravda ljubavi moja mala”: Ovako je na vest o hapšenju lekara reagovala sestra porodilje

Svijet

“Stigla tvoja pravda ljubavi moja mala”: Ovako je na vest o hapšenju lekara reagovala sestra porodilje

Lekar M. M. je danas priveden i određeno mu je zadržavanje od 48 sati

“Stigla tvoja pravda Elenice moja, tetka tvoja obećala zlato, meni srce punoo, ljubavi moja mala”, ovako je prokomentarisala sestra porodilje Marice Mihajlović čija je horor priča iz porodilišta u Sremskoj Mitrovici rezultirala hapšenjem lekara M. M.

Na njen komentar mnogi su se nadovezali i tražili i smrtnu kaznu za nemar i ponašanje ginekologa.

 

“Smrtna kazna za ovakva dela bi bila blaga nego bi ga trebalo mučiti do smrti, sipati so na ranu”, “Smrt nije kazna, treba ga mučiti dok ne umre da vidi kako je kad se neko na njemu iživljava, ko on što se iživljavao nad majkom i bebom, porođaj treba da bude nesto najlepše u životu žene, a ne mučenje i nasilje”…

Marica Mihajlović: Molim ga da mi spasi dete
Podsetimo, Marica Mihajlović je 11. januara primljena je u Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici, tada je već prošlo nedelju dana od njenog termina, a nije bilo ni nagoveštaja da bi se mogla poroditi. Dvanaestog ujutru odlazi na pregled, kažu joj da je plodova voda zamućena i počinju sa indukcijom. Ipak, kako se nije dovoljno otvorila za porođaj, oko 17 časova doktor joj saopštava da mora na carski rez i od tada kreću najgori sati života za ovu mladu ženu.

“Vreme prolazi doktora nema, u 18.20 dolazi i odlučuje da me ipak porodi prirodnim putem, babice mu govore da ništa ne menja i da moram na carski. On se ipak držao svoje odluke jer je uradio pregled i video da se ništa ne menja i da je beba, još uvek, jako visoko i da ne može da se spusti u karlicu”, tvrdi Marica.

Izmučenoj i bez snage daju joj i kiseonik, ali beba i dalje ne mrda od mesta gde je bila, Marica kreće da preklinje doktora da je porodi na carski rez i spase dete, a onda je, kako tvrdi, počinje i stravično maltretiranje.

“Ja ga i pored toga molim samo da mi spasi dete”, kroz suze ističe Marica.

Kada je porođaj napokon krenuo, kako Marica kaže, doktor je video da beba ne može nikako da se rodi, daje joj anesteziju i pokušava da je porodi nasilno.

“Pošto je video da beba ne može da se pusti počeo je da mi skače po stomaku i da me stiska, lomi mi rebro i ja gubim vazduh, a na kraju i svest. Tada se beba zaglavila u karlici i od velikog pritiska se ukakila”, objašnjava nam porodilja koja dodaje da je beba sve to sa plodovom vodom progutala.

Nažalost, iako je dete moglo da uzima kiseonik, nije moglo da izdiše i dolazi do stvaranja mehurića na plućima, a onda i do prestanka rada srca. Doktori je reanimiraju, uključuju na aparate i odmah transportuju za Novi Sad.

“Beba je samo par sati bila živa, mene su sutradan oko 13 časova pozvali i rekli da je preminula. Oštetio joj se i mozak, da je preživela imala bi posledice”, priča utučena Marica.

Nakon stravičnog iskustva koje je doživela sa doktorm M. M. rešila je da svoju tragediju podeli sa drugim sugrađankama kako bi ih upozorila, međutim, njoj se javio veliki broj žena koje su doživele, nažalost, vrlo slično iskustvo. (Telegraf.rs)