3-godišnji dječak se bori za život nakon što ga je pretukao drugi dječak

Svijet

3-godišnji dječak se bori za život nakon što ga je pretukao drugi dječak

3-godišnji dječak iz Indiane bori se za život u bolnici nakon što ga je navodno brutalno pretukao 12-godišnji dječak koji ga je čuvao. Noah Brown nalazi se na aparatima za održavanje života u bolnici u Indianapolisu nakon što je pretučen remenom te je udario u zid.

Policija Indianapolisa uhitila je 12-godišnjeg dječaka koji ga je čuvao.Noina baka Candy King tvrdi da dječak ima problema s bijesom te da je napao njenog unuka jer je počeo plakati. Prema njezinim riječima, Noah je ostavljen s dječakom prije nego što je brutalno napadnut.

 

“Dječak ima problema s bijesom i Noah je počeo plakati. Nije mogao izdržati pa ga je tukao remenom, bacio prema krevetu i glavom je udario u okvir kreveta”, rekla je.

Nakon toga je Noah udario u zid, nakon čega je ustao, pobjegao i srušio se pod krevet.

“Morali su ga staviti na aparate za održavanje života i dio lubanje mu je uklonjen zbog povreda”, rekla je njegova majka Michelle Lane.

Pred dječakom je dug proces oporavka, koji je dodatno otežala činjenica da je u trenutku napada imao koronavirus.

“Molimo se i nadamo se da će biti dobro”, dodala je njegova majka.

Rekla je da želi da svi znaju što se dogodilo njezinom sinu kako niko drugi ne bi morao proći kroz istu stvar. Njegova majka, Lane, pokrenula je internetsku peticiju za uvođenje zakona u Indiani prema kojem bi minimalna dob za brigu o djeci bila 16 godina. (dnevne.net)