‘Beba pronađena živa nakon što ju je usisao tornado

Svijet

 Beba pronađena živa nakon što ju je usisao tornado

Četveromjesečna beba čudesno je spašena nakon što ju je zahvatio tornado koji je pogodio Clarksville, Tennessee (SAD), a njena porodica preživjela je zahvaljujući Božjoj intervenciji.

Kada se dogode nepredvidivi događaji, utješno je znati da imamo brižnog Boga punog ljubavi koji pruža svoju zaštitu izvan našeg razumijevanja. Ova priča služi kao primjer iz stvarnog života u kojoj vidimo da nas Bog čuva i u najnepredviđenijim okolnostima.

 

Incident se dogodio prošle subote. Sydney Moore, 22-godišnja majka, bila je kod kuće sa svoje dvoje djece kada je tornado pogodio njihovu mobilnu kućicu. “Bila sam sa svojim jednogodišnjim sinom u stražnjoj spavaćoj sobi kad je vjetar počeo zavijati”, prisjetila se Sydney.

Dok su se zidovi rušili, Sydney je zaštitila svoje najstarije dijete skočivši na njega. U tom mučnom trenutku, njezin je dečko svjedočio kako je njihovu najmlađu, 4-mjesečnu bebu, podigao iz kolijevke oblak tornada. Unatoč njegovim pokušajima da spasi bebu, oboje su bili uhvaćeni pod snažnim stiskom oluje. Sydney i njezino dijete, zarobljeni ispod olupine svoje prikolice, borili su se za izlaz.

Porodica se bojala najgoreg za bebu, ali pronađena je živa u srušenom stablu. “Bio sam prilično siguran da je dječak mrtav i da ga nećemo pronaći. Ali on je ovdje, i to Božjom milošću”, izrazila je olakšanje i zahvalnost Sydney.

“Našao ga je kako leži na drvetu, kao da ga je netko stavio na ovo drvo. Sve što je imao bila je posjekotina na licu. Mora da je to bio Bog”, rekla je majka.

Ovaj čudesni bijeg ostavio je porodicu s lakšim ozljedama, osim Sydneyina dečka koji je zadobio slomljenu ruku/rame. Iako su im sačuvani život, tornado im uništio dom i svu imovinu

Kao odgovor na njihovu nevolju, zajednica se okupila. Tvrtka za iznajmljivanje mobilne kućice osigurala je privremeni hotelski smještaj, a GoFundMe kampanja prikupila je više od 16.000 dolara za podršku porodici. “Tornado je odnio sve, ali dobili smo toliko podrške”, rekla je Sydney, potaknuta velikodušnošću zajednice. (dnevne.net)