Muškarac kupio cijelo naselje i poklonio samohranim majkama koje nisu imale kuću za sebe i djecu

Zanimljivosti

Muškarac kupio cijelo naselje i poklonio samohranim majkama koje nisu imale kuću za sebe i djecu

Američki aktivista, pisac i televizijska ličnost, Rik Stivs, poznat je po svojim knjigama i video zapisima sa svih krajeva zemljine kugle. Pored fenomenalnih eseja sa putovanja, poznat je i kao filantrop, koji pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Kupio je ovaj kompleks kada se činilo da ga je vrijeme sasvim pregazilo. Preuredio ga je i odlučio da ga pokloni majkama koje se liječe od zavisnosti, ili onima koje nemaju svoj dom, piše Jutarnji list.

– Upravo sam Udruženju hrišćanskih mladih žena poklonio stambeni kompleks vrijedan 4 miliona dolara, za žene i djecu beskućnike – rekao je tada Rik Stivs i dodao da je riječ o stambenom kompleksu od 24 stambene jedinice.

Inače, Udruženje hrišćanskih mladih žena (YWCA) je neprofitna organizacija sa fokusom na osnaživanje, liderstvo i prava žena, mladih žena i djevojaka u više od 100 zemalja.

– Zamislite radost saznanja da mogu da obezbjedim jednostavan dvosoban stan za mamu i njenu djecu dok se borila da vrati svoj život na pravi put… Pa puta 24. (dnevne.net)