Beba kojoj je transplantirano srce treba naše molitve

Svijet

Beba kojoj je transplantirano srce treba naše molitve

Tek rođena beba kojoj je transplantirano srce i za koju mole tisuće kršćana diljem svijeta treba i naše molitve.

Tisuće kršćana na društvenim mrežama zahvaljuju Bogu na čudesnom preokretu sedmotjedne bebe kojoj je presađeno srce. Roditelji traže još molitvi dok se nastavlja oporavljati i “boriti za svoj život”.

Kad je Augustus Elliott Joubert, poznatiji na društvenim mrežama kao Gus, stavljen na popis za transplantaciju srca, njegovi roditelji su znali da će put pred njim biti težak.

Zbog toga su pozvali kršćane diljem svijeta da njih i njihovog sina podignu u molitvi.

 

Prvi niz mnogih molitava uslišen je 11 dana kasnije kada se javilo srce za bebu.

“Moj sin je trenutno na operaciji. Ušao je oko 13 sati. Staro srce je vani, novo srce ulazi. Proveli smo samo 11 dana na listi za transplantaciju. Hvala Bogu na obitelji koja je odlučila donirati. Bio je to dug dan. Vjerojatno ga nećemo vidjeti do 20 sati”, napisao je Joubert 16. siječnja. “Gospodin je naše utočište.”

Ali odgovor na molitvu zasjenila je vijest da Gusovo novo srce neće kucati.

“Preći će na ECMO (stroj za premosnicu srca) na nekoliko dana u nadi da će početi kucati. U suprotnom će umrijeti. Molimo molite za sve nas”, zatražio je Joubert na X-u.

Tisuće vjernika je molilio za novorođenče
Tisuće vjernika počele su moliti za novorođenče dok je vrijeme odmicalo, a život se činio sve manje održivim.

Dva dana kasnije, Joubert i njegova supruga čuli su slabe otkucaje srca svog sina. Znak nade koji ih je pozivao da dublje vjeruju u Boga koji odgovara na molitve.

Izričito su tražili molitvu za funkcionalno srce i da on glatko prijeđe sa srčane premosnice.

Joubert je napisao: “Molimo se da se njegova srčana funkcija nastavi poboljšavati; da vrijeme provedeno na ECMO-u ne uključuje daljnje komplikacije; da mu bude ugodno i da ne bude uznemiren; da moja žena i ja imamo odmora i mudrosti za teške dane koji su pred nama; da Bog bi bio poznat i proslavljen kroz nas usred ove kušnje.”

U utorak, neposredno prije testa koji prethodi silaženju s ECMO aparata, obitelj je ponovno zatražila molitvu.

“Jučer je Gusovo srce dobro radilo kada je ECMO podrška smanjena”, napisao je otac. “Danas je plan imati ‘pokusno ispitivanje’ tijekom kojeg će ECMO podrška biti privremeno obustavljena.”

Ali test nije prošao kako je planirano i sada par traži molitve onih koji su podržali njihovu obitelj pred Gospodinom.

Nekoliko minuta kasnije, više od 39.000 ljudi pogledalo je zahtjev, a molitve podrške preplavile su njegovu vremensku liniju. (novizivot.net)