FENG ŠUI BILJKA KOJA DONOSI PARE: Evo gdje treba da vam stoji u kući kako bi privukla BOGATSTVO, PRAVILO KOJE TREBATE ZNATI!

Zanimljivosti

FENG ŠUI BILJKA KOJA DONOSI PARE: Evo gdje treba da vam stoji u kući kako bi privukla BOGATSTVO, PRAVILO KOJE TREBATE ZNATI!

Jedan od najpoznatijih feng šui iscjelitelja negativne energija u domu su bujne, zelene biljke koje će donijeti ne samo pozitivne vibracije,već i bogatstvo. Po nekim vjerovanjima istočnjačkih učitelja, postoje biljke koje donose više novca ukućanima, tačnije, privlače energiju bogatstva i blagostanja.

Vjeruje se da prisustvo biljke novca u prostoriji pozitivno utiče na posao i vlasniku donosi bolju zaradu. Zato su odličan izbor za kancelarije, a u nekim azijskim zemljama se čak prenosi sa koljena na koljeno.

Feng šui stručnjaci objašnjavaju da skoro svaka lijepa, zelena, vibrantna biljka može biti biljka novca jer suština je u dobroj energiju koju ona proizvodi. Međutim, jedna od najpoznatijih biljaka koje po vjerovanju donose novac je krasula

Japansko drvo, dolar drvo, parac, krasula… nazivi su za biljku Crassula ovate. Drvo novca ili krasula potiče iz oblasti Južne Afrike. Naziv je dobila po listovima ovalnog oblika koji podsjećaju na kovanicu novca, piše sajt Berza biljaka.

Spada u sukulentne biljke (listovi su mesnati, skladište vodu). Može dostići visinu do 3m, mada su takvi primjerci nešto ređi. Krasula cvjeta tokom zime, pa sve do proljeća, sitnim bijelim cvjetovima.

Zemlja u kojoj treba biti posađena je ista kao za kaktuse i ostale sukulente (40% peska, 20% šumskog humusa, 20% zemlje za cvijeće, a ostatak sitni šljunak, perlit, lomljena cigla).

Kao većina sukulenata, zahtijeva zimsko mirovanje (oktobar-april) kada biljku treba zalivati sa što manje vode, 1-2 puta tokom cijele zime. Temperatura u tom periodu ne smije padati ispod 0, jer će biljka izmrznuti, već je idealna oko 10C. Ukoliko biljci ne možete pružiti ove uslove, preko zime može biti i na toplom. Tada je zalivanje nešto češće.

Ne zahtijeva veliku saksiju, ali ukoliko joj obezbijedimo veću saksiju uz dodatnu prihranu krasula će brže napredovati. Po staroj kineskoj tehnici feng sui, biljku treba postaviti sa desne strane ulaznih vrata kuće u sjevernom ili sjeverozapadnom dijelu. Biljka posjeduje eterična ulja koje povećavaju mentalnu i fizičku budnost čovjeka i aktiviraju njegove umne i fizičke sposobnosti. (uspesnazena.com)