Supruga volim više od dece: Priznanje žene koje će vas šokirati! (FOTO)

Ispovijesti

Supruga volim više od dece: Priznanje žene koje će vas šokirati! (FOTO)

Amber Doti, blogerka na portalu YourTango, iskreno je progovorila o svom iskustvu kao supruge i majke, ali njen način razmišljanja je sve samo ne nešto na šta smo navikli! Njoj je suprug uvek na prvom mestu, pre dece:

“Manje od mesec dana nakon što smo se suprug i ja venčali, saznala sam da sam trudna. Posle osam i po meseci od početka braka, dok smo se još uvek navikavali na uloge muža i žene, odjednom smo postali mama i tata. Ne želim da kažem da je naš sin u potpunosti neplanirano dete (i suprug i ja smo želeli porodicu), ali u istoj godini postati i supruga i majka nije za slabe.

Prva godina mog sina je bila i najteža u našem dosadašnjem braku. Tada sam naučila veoma važnu lekciju: suprug uvek mora da bude na prvom mestu, pre dece! Nemojte pogrešno da me shvatite: volim svoju decu i uradila bih sve zbog njih. Ali ipak više volim svog supruga.

Kada sam ovo podelila sa svojim prijateljicama koje su već bile majke, uglavnom sam se susretala sa šokom i uvredama. Na kraju krajeva, ovo se suprotstavlja zlatnom pravilu majčinstva, prema kojem ako želite da budete dobar roditelj treba da žrtvujete svu svoju sreću zarad dece. Stavljanje svojih potreba po strani zarad dečijih je nešto što se podrazumeva, ali izvinite, ja na tu obavezu ne pristajem.

Nekima koncept prema kojem deca nisu na prvom mestu deluje smešno. Prema istraživanju koje je sproveo YourTango, polovina stručnjaka izjasnila se da žene treba da stvaljaju muža na prvo mesto, pa tek onda decu. Kao što možete da pretpostavite, to je izazvalo lavinu komentara. Ja to razumem. Nema sumnje da je veza između majke i deteta neraskidiva. Ali, ja na odnos koji imam sa suprugom gledam kao na investiciju od koje će cela porodica da ima koristi.

Time što su mi potrebe supruga prioritet, smanjuje nam se šansa da ćemo se razvesti. To takođe znači da se povećavaju izgledi da naša deca ostanu u domu sa oba roditelja. Čvrsto verujem da time što pružam deci model zdrave veze postavljam temelj za odnose koje će oni u budućnosti da stvaraju. Prema mom mišljenju, suprug i ja smo primer kako srećan brak treba da izgleda. Naša deca uče kako da tretiraju svoje partnere (i šta treba da očekuju zauzvrat) gledajući nas dvoje.

Mislim da je njihovo vaspitanje u domu u kojem se roditelji očigledno vole i vrednuju jedno drugo ključ za pravilan razvoj. Za mene, to znači da stavljam supruga na prvo mesto. Jako retko ćete naći našu decu u našem bračnom krevetu. Ako možemo da priuštimo sebi samo jedan odmor godišnje, ići ćemo samo nas dvoje, i ne osećam nikakvu krivicu što tražim pomoć od porodice kako bismo suprug i ja mogli da izađemo na sastanak i da pričamo o svemu i svačemu, sem o našoj deci.

Za nekoliko godina, sin i ćerka će otići iz našeg doma, a kada se to desi, želim da proslavim dobro obavljeni posao sa svojim ljubavnikom – a ne sa osobom koja mi je postala stranac, kao posledica dugogodišnjeg udaljavanja.” (stil.kurir.rs)