Andrea umrla užasavajućom smrću: S bivšim dečkom htjela da proslavi rođendan, on je bacio sa osmog sprata!

Svijet

Andrea umrla užasavajućom smrću: S bivšim dečkom htjela da proslavi rođendan, on je bacio sa osmog sprata!

Jedan muškarac je ubio bivšu djevojku bacivši je sa balkona osmog sprata, a zatim pokušao da inscenira da je izvršila samoubistvo. Gabrijel Viljanueva je osuđen na 20 godina zatvora nakon što je proglašen krivim za ubistvo 23-godišnje Andree Ćele u Dominikanskoj Republici. Ćelea se sa porodicom preselila u Santo Domingo iz Konstance u Rumuniji, navodi Observator Njuz. Tu je upoznala Gabrijela sa kojim je bila u vezi.

Završila je vezu godinu dana prije nego što je 31. avgusta 2018. godine pronađena mrtva na pločniku ispred hotela W&P u glavnom gradu Dominikanske Republike. Porota je čula kako je viđena na bezbjednosnim kamerama na recepciji hotela sa Viljanuevom prije nego što je umrla.

Popeli su se do sobe na osmom spratu u hotelu, a Ćeleino beživotno tijelo satima kasnije pronašao je član osoblja nakon što je čuo udarac. Hitne službe pohrlile su na lice mjesta i očajnički pokušale da spase Ćeleu.

Prema lokalnom mediju Listin Diario, planirala je da tri dana provede u hotelu sa bivšim dečkom kako bi proslavila svoj rođendan. Međutim, porota je čula kako je Ćelea nekoliko dana ranije tražila od suda zabranu prilaska za Viljanuevu zbog „nasilnog ponašanja“.

Nakon ispitivanja 4.313 stranica poruka, telefonskih poziva, 787 fotografija i video zapisa, porotnici su proglasili Vijanuevu krivim za ubistvo i teško porodično nasilje.

Advokati odbrane su pokušali da tvrde da je Ćelea sebi oduzela život “u napadu ljubomore”. Ali istražitelji su utvrdili da njene povrede nisu u skladu sa samoubistvom. Vještak je rekao da postoje znaci borbe, prenosi “Srbija Danas“. (haber.ba)