OSUĐUJU JE ŠTO JE RODILA DETE U 57. GODINI, A NE ZNAJU KROZ ŠTA JE PROŠLA: Potresna ispovest učiteljice!

Svijet

OSUĐUJU JE ŠTO JE RODILA DETE U 57. GODINI, A NE ZNAJU KROZ ŠTA JE PROŠLA: Potresna ispovest učiteljice!

Učiteljica iz Nju Hemšira Barbara Higins (57) i njen suprug Keni Banzof postali ovih dana roditelji. Barbara je rodila dečaka, na zaprepašćenje komšija, porodice i medija.

Barbara je, kako piše nbcboston, sada jedna od najstarijih žena u Americi koja se u tim godinama porodila. Barbara je u nedelju rodila sina, a kaže da joj trudnoća nimalo teško nije pala i da veruje da je to zato što je celog života fizički aktivna.

– Dizala sam tegove bukvalno i dan pred porođaj. Obožavam krosfit i ima sjajan uticaj na moje zdravlje – kaže Barbara za medije.

Barbara i Keni prošli su kroz tragediju 2016. godine, kada su ostali bez ćerke.

– Moli je imala 13 godina i nedijagnostikovan tumor na mozgu. Umrla je iznenada – kaže Barbara. Kako kaže, dok se oporavljala od tog gubitka, obuzela ju je neopisiva želja da rodi još jedno dete.

– Svake noći sanjala sam to. Govorila sam samoj sebi ta je to ludost, ali i Ken je bio za to da pokušamo – kaže Barbara. Tako su njih dvoje našli kliniku u Bostonu koja se bavi plodnošću žena starijih od 50 godina i rešili su da probaju.

– Kao što vidite, uspelo je. Džek je stigao, a sa njim i moj razlog da živim – kaže Barbara.

– Neznanci me kritikuju što sam rodila u poznijim godinama. Kao roditelj koji je izgubio dete, znam samo jedno – sutra nikome nije obećano. Niko ne može da rodi dete i da bude potpuno siguran da će doživeti da vidi da dete poraste. Na kraju krajeva, zašto da Džek ne dobije život samo zato što sam ja stara? – pita Barbara, ohrabrujući žene da zatrudne kada god žele. (Espreso/ŽenaBlic)