SVAKI DAN JE BITAN: Dali joj 24 sata života, ali ona je još živa / UTAH

Svijet

SVAKI DAN JE BITAN: Dali joj 24 sata života, ali ona je još živa / UTAH

Kathy Taylor (33) u posljednja dva tjedna prošla je stravične stvari. Prerano je rodila sina, nakon što je tek saznala da boluje od agresivnog melanoma. Sinčić je umro

Majka petero djece Kathy Taylor (33) iz države Utah morala je roditi sina Lukea u 26. tjednu trudnoće. Imao je samo 878 grama kad se rodio. Liječnici su joj izazvali porođaj jer joj je nedavno dijagnosticiran melanom. Proširio se po cijelom tijelu. Kathy je htjela što duže nositi Lukea, ali joj je jetra počela otkazivati.

Morali su je poroditi. Mališana su odnijeli na jedinicu intenzivne njege prije nego su ga braća i otac uspjeli vidjeti.

Njenu djecu i supruga uveli su u prostoriju gdje je bila Kathy kako bi se oprostili od nje. Davali su joj najviše 24 do 36 sati života.
Sati su se pretvorili u dane. Njeno tijelo počelo je reagirati na tretman kojim su liječnici htjeli zaustaviti mutaciju stanica u jetri što im je omogućilo da unište melanom. Liječnici isprva nisu bili optimistični.

Stanje joj se poboljšavalo. Iako je ojačala i svog sina Lukea držala u naručju, njena djeca nikada ga nisu vidjela. Preminuo je 27. rujna od komplikacija crijevne infekcije.

– Tužno je da ga nisu vidjeli, ali sad je u Božjim rukama – rekla je Kathy.

Pustili su je iz bolnice 25. rujna i ona svaki dan proživljava kao blagoslov.

– Svaki dan mi je poseban, ali se istovremeno i pripremam za odlazak – kazala je. (24sata/magazin.ba)