RUSI PRIPREME BIJELI LUK BAŠ OVAKO I UZIMAJU GA SAMO NEDJELJU DANA: Probajte i vi, čisti cijeli organizam i jača imunitet! (RECEPT)

Zdravlje

RUSI PRIPREME BIJELI LUK BAŠ OVAKO I UZIMAJU GA SAMO NEDJELJU DANA: Probajte i vi, čisti cijeli organizam i jača imunitet! (RECEPT)

Beli luk je jedna od najzdravijih namirnica, jača imunitet, pomaže kod visokog pritiska i čisti organizam. Jedan od veoma popularnih načina pripreme je i voda sa bijelim lukom, koja se pije samo nedjelju dana.

Voda s bijelim lukom je ruski eliksir za zdravlje, ali se priprema i u drugim zemljama svijeta. Popularna je i u Indiji, kao i drugim zemljama, a veoma se lako pravi.

Sve što je potrebno da uradite je da prokuhate vodu, dodate čenove bijelog luka isječene na pola i ostavite da prenoći. Rusi ponekad ovom piću dodaju i limun isječen na kolutove.

Sutradan procijedite vodu, i pijte je na prazan stomak tokom čitavog dana, malo-pomalo. Ovaj sistem čišćenja organizma primjenjuje se tokom nedjelju dana svakog mjeseca, nije potrebno da duže pijete vodu s bijelim lukom.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja.  (novi.ba)