U komi je, bori se za život: Otac se žrtvovao da spasi sina od grupe mladića / Worthing

Svijet

U komi je, bori se za život: Otac se žrtvovao da spasi sina od grupe mladića / Worthing

Grupa tinejdžera pretukla je njegovatelja iz Vortinga, u Zapadnom Saseksu, nakon što je on uskočio da spasi svog 11-godišnjeg sina od njihovog maltretiranja dok je bio u parku.

Alen Vilson (46) otrčao je iz svoje kuće do obližnjeg parka Longkroft, kad je čuo da je grupa siledžija bacila njegovog sina na tlo prošle sedmice. Ali, kad je pokušao da interveniše oni su ga nenavedenim objektom udarili u glavu i onesvijestili, pred očima njegovog užasnutog sina.

Vilson je pretrpio povredu pluća, slomljene kosti i frakturu kičme i morali su da mu izvedu operaciju na mozgu u bolnici u Brajtonu. Trenutno je u komi i bori se za svoj život. Petoro maljoletnika je uhapšeno zbog pokušaja ubistva i nanošenja teških tjelesnih povreda. Četvorica su uhapšena u nedjelju, a još jedan u ponedjeljak, prenio je “Dejli mejl”.

Sva petorica su od tada izašla plativši kauciju, ali imaju zabranu da se sastaju međusobno i ograničen im je izlazak. Vilsonova supruga Eni (49) rekla je da se njen muž bori za život nakon operacije. Ona je u postu na društvenim mrežama rekla da je Alen bio “najljubazniji i najnježniji čovjek u svijetu” i da je njihov sin istraumiran tim događajem.

Vilsonova 25-godišnja kćerka Beki objavila je dirljivi post na “Fejsbuku” i poručila ocu da ne dopusti da napadači “pobijede”.

– Samo bih voljela da te vidim i kažem ti da će sve biti u redu. Molim te, tata bori se za svoj život, ti si snažan, brižan čovjek koji je podigao nas, djecu, i volio nas kao da smo tvoji sopstveni – navela je ona.

– Ostalo ti je toliko mnogo da proživiš i imaš unuku koja želi da odraste pored svog deke. Voljela bih da te bar držim za ruku, ali je nažalost Kovid odlučio umjesto nas.

Prijateljica porodice pokrenula je stranicu na GoFundMe kako bi sakupila sredstva za podršku porodici u vezi troškova. Trenutno je sakupljeno oko 7.600 funti, piše “Srbija danas“. (haber.ba)