Trump kakvog smo poznavali više ne postoji: Izgleda da se potpuno promijenio…

Svijet

Trump kakvog smo poznavali više ne postoji: Izgleda da se potpuno promijenio…

Donald Trump kakvog je svijet poznavao više ne postoji. Na njegovo mjesto došla je, barem fizički, drugačija osoba – sprej za samotamnjenje, zbog kojeg mu je lice bilo narančaste boje, zamijenio je prirodnim sunčevim zrakama; prestao je izbjeljivati kosu i pustio nekoliko sijedi; prežderavanje McDonald’som zamijenio je zdravom prehranom, a kasnonoćne izljeve bijesa na Twitteru “beauty sleepom”.

“Izgubio je 7 kilograma od kad je napustio Bijelu kuću”, povjerio se Business Insideru jedan njegov savjetnik, “njegova tajna je malo golfa i čitav niz pokroviteljstva”.

Gubitak kilograma nije mali podvig za 74-godišnjaka kojem su rezultati na posljednjem medicinskom pregledu u lipnju prošle godine pokazali da ima 110 kilograma – preko kliničkog praga pretilosti. Dobio je naputak da smršavi 10-15 kilograma.

Drugi savjetnici koji su se nedavno sastali s Trumpom rekli su za Insider da bivši predsjednik izgleda sretnije, zdravije, pa čak i vitko – relativno govoreći – otkako je u januaru napustio Washington.

“Stalno je jeo bombone M&M u Air Force One (predsjednički zrakoplov)”, rekao je jedan savjetnik koji je svjedočio Trumpovu smanjenju. “On je velik čovjek s velikim okvirom i jako je smršavio. Ne mogu vam reći koliko, ali puno je. To možete vidjeti prema njegovim odijelima.”

Bivši savjetnik, koji se s Trumpom susreo prošli tjedan tijekom niza večera i prikupljanja sredstava u Mar-a-Lagu, rekao je da Trump izgleda kao da je izgubio devet kilograma.

“Kad sam ga vidio, izgledao je zdravije i u boljoj fizičkoj kondiciji nego što sam ga vidio već dugo”, rekao je savjetnik.

I dok Trump uživa na floridskom suncu igrajući golf, mnogi republikanci pitaju znači li ovo da se bivši predsjednik već ozbiljno priprema za kandidaturu za Bijelu kuću 2024. godine. Trump je dao ranije naslutiti da se planira ponovno kandidirati.

“Ako je uistinu izgubio deset kilograma, mislim da postoji dodatnih 10% do 15% šanse da se kandidira”, rekao je jedan republikanski strateg.

Niko od savjetnika ili republikanskih stratega koji su razgovarali s Insiderom nije rekao da je Trump kilograme izgubio operacijom ili putem nekih drugih postupaka mršavljenje. Gubitak kilograma pripisali su golfu, redovitim obrocima i provođenju više vremena na suncu.

Trump je godinama od javnosti pomno čuvao detalje o svom zdravlju.

Tokom kampanje 2016. njegovi su pomoćnici gotovo svakodnevno morali odlaziti u trgovinu po zalihe keksi Oreos, dijetalne coca-cole i druge junk hrane.

Trumpova neslužbena narudžba iz McDonald’sa sastoji se od dva Big Maca, dva Filet-O-Fish sendviča i čokoladnog milkshakea – ukupno 2430 kalorija.

Službeno, Trump je bio u izvrsnoj formi. 2016. godine Trumpov bivši liječnik Harold Bornstein sastavio je liječnički nalaz koji potvrđuje da je Trump u “izvanrednom” fizičkom stanju. Dvije godine kasnije, Bornstein je priznao da je Trump sam napisao liječnički nalaz.

U januaru 2018. godine tadašnji liječnik Bijele kuće Ronny Jackson dao je Trumpovom zdravlju čistu peticu. Nekoliko mjeseci kasnije, Trump je nominirao Jacksona za ministra ratnih veterana, a kad se Jackson prošle godine kandidirao za Kongres, Trump je podržao njegovu kandidaturu.

Kad se u oktobru prošle godine Trump zarazio koronavirusom, morao je biti hospitaliziran i gotovo stavljen na respirator, iako je javnost bila uvjeravana da su njegovi simptomi blagi.

Bijelu kuću napustio je 20. januara i odselio na Floridu gdje većinu vremena provodi igrajući golf, najdraži mu sport. Washington Post je izbrojao da je tijekom četiri godine mandata odigrao čak 261 rundu golfa.

Savjetnici su također rekli da je Trumpov prisilni odlazak s Twittera i Facebooka, neposredno nakon napada na Kapitol 6. siječnja, olakšao njegov um i obuzdao njegovo bijesno tweetanje usred noći.

“Predsjednik se osjeća sjajno, gosti Mar-a-Laga često komentiraju kako dobro izgleda tokom ovih posljednjih nekoliko mjeseci, a i osjeća se sjajno”, rekao je savjetnik koji je nedavno razgovarao s Trumpom o njegovom zdravlju. “Puno mu je bolje sada kada više nema težinu slobodnog svijeta na svojim leđima.” (Jutarnji list)