Meteorolozi objavili prognozu: Evo kakvo će vrijeme biti za 1. MAJ/BiH

Svijet

Meteorolozi objavili prognozu: Evo kakvo će vrijeme biti za 1. MAJ/BiH

Promjenljivo vrijeme zadržat će se do kraja aprila.

Oblačno uz povremene padavine prognozira se širom Bosne i Hercegovine, a od sredine ove sedmice mogući su lokalni pljuskovi u centralnim, istočnim i južnim predjelima zemlje, navodi se u vremenskoj prognozi FHMZ-a do 4. maja ove godine.

Početkom narednog mjeseca izgledne su stabilnije vremenske prilike.

Temperaturni režim do kraja mjeseca aprila ogledat će se u nižim vrijednostima u odnosu na uobičajene temperature za početak proljeća.

Najhladnije se očekuje na prostoru centralne i jugozapadne Bosne s jutarnjim temperaturama od 0 do 5, a dnevnim između 8 i 13°C. U ostalim regijama Bosne jutarnje od 3 do 8 i dnevne od 10 do 15°C.

Na prostoru Hercegovine tokom jutra očekivane vrijednosti temperatura su od 6 do 11, a dnevnih od 13 do 18°C.

Početkom narednog mjeseca prognozira se porast temperatura zraka, očekivane vrijednosti su u granicama uobičajenih. Jutarnje u Bosni od 7 do 12, u Hercegovini od 9 do 14, dnevne u Bosni do 20, u Hercegovini do 25°C, navodi se u srednjoročnoj prognozi koju je danas objavila Federalni hidrometeorološki zavod.

Mnoge zanima i kakvo će vrijeme biti ovog 1. maja?

Sudeći po grafikonu FHMZ-a, temperature će i dalje biti relativno niske, a dijelom postoji i mogućnost kiše, piše Radio Sarajevo.

AccuWeather, pak, navodi da će u subotu, 1. maja, biti oblačno, dok će u nedjelju biti nešto sunca, ali i kiše, a temperatura 16 stepeni (novi.ba)