Bijesan pas napao brata i sestru u dječjem parku: Dok ih je majka branila, vlasnik je učinio užasnu stvar / Južni London

Svijet

Bijesan pas napao brata i sestru u dječjem parku: Dok ih je majka branila, vlasnik je učinio užasnu stvar / Južni London

Petogodišnji pas rase staford upao je prije dvije sedmice u dječji park u južnom dijelu Londona i tom prilikom napao je majku sa dvoje djece.

Oni su se igrali uskršnje potrage za jajima, da bi u jednom momentu vidjeli razjarenog psa kako skače na njih. Devetogodišnja djevojčica pretrpjela je ozbiljne povrede po rukama i nogama, njen godinu dana stariji brat malo je bolje prošao, dok je umalo stradala i majka koja je krenula na psa kako bi ih zaštitila.

Vlasnik psa sjedio je prethodno na klupi van parka čitajući novine, kada mu se pas otrgao i krenuo ka parku. Bio je u društvu dva prijatelja koji su šetali vučjaka.

Vlasnik psa je uspio da poslije dvadesetak sekundi stigne do psa, nakon čega ga je jedva odvukao van parka. Da je malo zakasnio s reakcijom, prema procijeni ljekara, jedna od djevojčica bila bi u životnoj opasnosti.

Ono što je šokiralo sve u parku je što je vlasnik sa prijateljima čim se dogodio incident odvukao psa i pobegao u nepoznatom pravcu. Dok je policija došla, niko od trojica mladića nije bio tu.

“I dalje sam u nevjerici šta se dogodilo. Sam Bog je spasao moju djecu od tog čudovišta. Šetati tako krvoločnu zvijer bez brnjice i mjera zaštite kod dječjeg parka, pa to može samo ludak da uradi”, bjesnila je majka u bolnici.

Policija i dalje traga za mladićima, pošto su ih neki roditelji slikali u parku, pa su im proslijedili fotografiju, prenosi “Objektiv“. (haber.ba)