POMAŽU U TEŠKIM BOLESTIMA, ne bacajte PETELJKE od jagoda: EVO KAKO IH MOŽETE ISKORISTITI KAO LIJEK!

Zdravlje

POMAŽU U TEŠKIM BOLESTIMA, ne bacajte PETELJKE od jagoda: EVO KAKO IH MOŽETE ISKORISTITI KAO LIJEK!

Jagode su pune C vitamina, ali ono što niste znali jeste i da su peteljke, koje svi odmah bacamo, zdrave i trebalo bi ih sačuvati.

Naime, ostavite ih da se osuše i neka budu vaša rezerva vitamina i korisnih sastojaka za zimu. Peteljke i listići jagoda imaju više vitamina C, nego što ga ima u plodovima jagoda, a sadrže i iste mikroelemente kao plodovi Čajevi od peteljki i listića jagode, kao i same jagode jačaju nervni sistem i djeluju protiv stresa, smanjuju zamor, pomažu kod depresivnih stanja, kod bolesti krvi, koriste se za poboljšanje stanja bubrega kod nefritisa. I još puno toga…

Pomaže u onkološkim bolestima:

“Uzmite peteljke baštenske jagode, a još bolje – od šumskih jagoda. Jednu kafenu kašičicu usitnjenih peteljki prelijte čašom ključale vode. Neka čaj ostane poklopljen 20 minuta. Pijte ovaj prijatan i vrlo lekoviti napitak tri puta dnevno! To je moćno sredstvo protiv onkoloških oboljenja.

Za mlađe lice:

Peteljke i listići baštenskih i šumskih jagoda podmladjuju našu kožu. Izmiksovane, koriste se za pripremanje maski za njegu lica i vrata.

Za gušću kosu:

Za bolji rast oštećene kose koristi se kašica od izmiksovanih listića i peteljki jagoda, sa dodatkom soka kalanhoje i bokvice.

Pomaže u dijabetesu:

Ovi zeleni dijelovi biljke dragocjeni su za dijabetičare, jer utiču na normalizaciju šećera u krvi, piše “Stvar ukusa”. (novi.ba)