Usmrtio Marijanu sa 40 uboda nožem pred sinom: Dijete pozvalo tetku, pa joj reklo nešto što slama srce

Svijet

Usmrtio Marijanu sa 40 uboda nožem pred sinom: Dijete pozvalo tetku, pa joj reklo nešto što slama srce

Venecuelanska kozmetičarka Marijana Blanko Bravo (25) usmrćena je u svom stanu od ruke njenog partnera Hoze Antonija Ranhela (28).

Nevjenčani suprug joj je, pretpostavlja se, uslijed ljubomore zadao 40 uboda nožem, nakon čega je Marijana iskrvarila i preminula, a čitav prizor posmatrao je njihov trogodišnji sin.

Tijelo nesretne djevojke pronašla je Saša, rođena sestra ubice, u naselju Flores gdje je kozmetičarka živjela sa sinom.

Kako prenosi Clarin.com, Saša je zatekla tijelo Marijane i dječaka koji sjedi pored mrtve majke, a kada je poslije nekoliko sekundi šoka došla sebi i upitala bratanca šta se dogodilo, čula je nestvarne riječi.

– Dječak je ispričao tetki kako je njegov otac zario majki nož u stomak, dok se ona uhvatila za taj dio tijela, rekla djetetu da bježi, da bi potom pala, nakon čega je Hoze Antonio nastavio da je ubada, a kada je “završio”, zapalio je cigaretu – navode izvori iz policije upoznati sa ovim slučajem.

Ubica je u međuvremenu pobjegao, a prema navodima iz istrage, dječak je ogladnio i pozvao tetku pošto je “čekao da mu se majka probudi kako bi mu spremila hranu, ali ona se dugo nije budila”.

Saša je odmah krenula do stana i zatekla mrtvu snahu i dječaka koji sjedi pored nje, a potom pozvala policiju.

Zločin se dogodio prije nekoliko dana, a Hoze Antonio je i dalje u bjekstvu.

Manuel Bravo, brat usmrćene Marijane, rekao je policiji da njegova sestra nije imala skladne odnose sa partnerom, a da joj je on u jednom momentu prijetio da će je ubiti ukoliko ga ostavi, što se na kraju zaista i dogodilo, prenosi “Objektiv“. (haber.ba)