NIKAD VIŠE NEĆETE VIDJETI PAUKE, BUBE I VOĆNE MUŠICE U KUĆI: Samo posadite ovu biljku!

Zanimljivosti

NIKAD VIŠE NEĆETE VIDJETI PAUKE, BUBE I VOĆNE MUŠICE U KUĆI: Samo posadite ovu biljku!

Zašto da trošite novac na skupe proizvode da biste se otarasili napasti kao što su komarci, bubašvabe ili drugi insekti, pa čak i miševi. Dovoljno će biti da zasadite ovu biljku. Niko ne voli kada se na zidovima, i u ćoškovima plafona, pojavljuje paučina.

Naravno, čista i sređena kuća nije tako privlačna za insekte kao neuredna, ali čak, i kod čestog čišćenja – pojava insekata je uobičajena stvar.

Ma koliko čistim držali vaš dom, dvorište ili terasu, pauci će uvijek naći načina da se nastane u vašem neposrednom okruženju.

Kako ih se riješiti?

Da li znate da pauci i drugi sitni insekti uopšte ne podnose miris nane (mente). Odlična ideja – zasaditi kod kuće ovu biljku.

Biljka nana poznata i kao menta, ima jaku aromu. Ona će vaš dom zaštititi, ne samo od paukova, nego i od različitih buba, insekata i voćnih mušica.

Možete takođe pomješati manju količinu eteričnog ulja nane sa vodom (10-ak kapi na pola litre vode) i sipati u raspršivač.

Ovom mješavinom možete poprskati sve mračne uglove vašeg stana, terase, ostave u dvorištu, kao i sva mesta gdje su pauci viđeni.

Prijatan miris ovog spreja poslužiće vam i kao prirodni osvježivač vazduha koji je potpuno neškodljiv za ljude. (novi.ba)