Nekada je imala 100 kg, sada se prepolovila: Iz ishrane izbacila samo OVU namirnicu!

Zanimljivosti

Nekada je imala 100 kg, sada se prepolovila: Iz ishrane izbacila samo OVU namirnicu!

Hraneći se nezdravo, Dona Dokerti, nagomilala je gotovo 100 kilograma. Bila je zavisna od gotove hrane i gaziranih pića. Tek u 31. godini odlučila je da stane na kraj suvišnim kilogramima.

Dona Dokerti imala je skoro 100 kilograma, kada je tražila idealnu vjenčanicu za sebe. Svakoga dana je jela gotovu hranu, a popila bi i do 6 limenki gaziranog soka. Međutim, uspjela je bukvalno da prepolovi svoju težinu tako što je izbacila samo jednu namirnicu iz svog života. Ona je tek u 31. godini života odlučila da stane na kraj suvišnim kilogramima. Hraneći se nezdravo, nagomilala je gotovo 100 kilograma. Bila je zavisna od gotove hrane i gaziranih pića. Uvijek je bila gojazna, dok je bila tinejdžerka i mlada žena, u dvadesetim godinama života.

“Dok sam još bila tinejdžerka otišla bih sa svojim prijateljima u restoran brze hrane i prejela bih se. U dvadesetima sam živjela od slatkiša. Jela sam isključivo gotovu hranu i nisam marila za svoje zdravlje”, priznala je Dona The Mirror-u. Tek kada je došao trenutak udaje, Donna je odlučila da stane kilogramima na kraj. Uspjela je da smrša dovoljno da stane u vjenčanicu, ali tu se nije zaustavila. Kada danas gleda fotografije sa vjenčanja sa svojim današnjim suprugom Kevinom Dokertijem, ne može da vjeruje da je to zaista ona. Drastično je počela da mršavi 18 mjeseci kasnije, kada je trebalo da bude djeveruša na vjenčanju svoje sestre. “Znala sam da je došlo vrijeme odluke, pa sam prestala da govorim kako ću početi da mršam od sljedeće godine i ispraznila sam sve ormariće u našoj kuhinji”, rekla je Dona koja je krenula u teretanu.

Ključna namirnica koju je izbacila iz prehrane je šećer. Učinila je to nakon što joj je otac obolio od dijabetesa. “Izbaciti šećer iz ishrane nije bila teška odluka, jer mi je tata obolio upravo zbog njega. Počela sam intenzivno da vježbam i kilogrami su počeli brzo da se tope. Sada kuham i više ne jedem gotovu hranu. Obožavam zobenu kašu, jaja i domaći gulaš. Svima koji pokušavaju da smršaju poručila bih da moraju da prestanu da očekuju da to drugi urade umjesto njih. Svaki put kada odradim vježbe, sama sebi u ogledalu dam pet. Pokušajte i vi”, rekla je Dona koja danas ima 45 kilograma. (lijekizprirode.com)