Hrkao je glasno i nervirao suprugu: Kada je otkrivena BOLNA ISTINA, bila je ogorčena što ga je psovala / Škotska

Zdravlje

Hrkao je glasno i nervirao suprugu: Kada je otkrivena BOLNA ISTINA, bila je ogorčena što ga je psovala / Škotska

Dokaz da hrkanje može biti simptom teške bolesti

Majklu Mekejnu (52) iz Škotske, ocu dvoje dece dijagnostikovan je tumor na mozgu, odnosno anaplastični astrocitom trećeg stepena, nakon što je pregledan u bolnici na zahtev supruge Triš. Simptom opake bolesti bilo je nesnosno hrkanje, a posle nekoliko meseci borbe, preminuo je u martu ove godine.

Majkl je, naime, učestali problem sa glasnim i nesnosnim hrkanjem imao od avgusta 2020. godine, a njegova supruga priznala je da nije mogla da spava pored njega, da ju je hrkanje mnogo nerviralo.

Jednog jutra toliko je glasno hrkao da je imao napad i gušenje, nakon čega su pozvali hitnu pomoć, koja ga je prevezla u bolnicu.

Urađeno je CT skeniranje, nakon čega su se lekari zabrinuli i posegnuli za dodatnim analizama.

Otkrivene su poražavajuće vesti za porodicu. Biopsijom mozga otkriven je agresivni tumor zbog kog mu je ostalo manje od 12 meseci života.

– Jednog nedeljnog jutra ustala sam rano i nisam mogla da verujem koliko je glasno bilo njegovo hrkanje. Uzela sam telefon i snimala g, da bih kasnije mogla da mku pokažem. Tek kad sam prišla, shvatila sam da je u pitanju nekakav napad. Pozvala sam hitnu pomoć, a kada su lekari došli, mislili su da je pretrpeo srčani udar – navela je njegova supruga, prenosi Dejli star.

Nakon detaljnih analiza, utvrđeno je da ima tumor koji zbog svoje veličine i agresivnosti ne može da se operiše.

– Bio je izbezumljen, ali jak. Prihvatio je da ima bolest, kao i išao je na dva ciklusa hemoterapija. Za Božić nam je bilo posebno lepo i uživali smo kao porodica, znajući da je to naš poslednji zajednički Božić – dodala je Triš.

Majkl je početkom godine izgubio moć govora, a potom je išao na još jedan ciklus terapija koji je potpuno uništio kvalitet njegovog života.

Na njegov zahtev početkom marta pušten je iz bolnice kako bi “na miru i u krugu porodice dočekao smrt”,

Ubrzo nakon toga je preminuo. (objektiv.rs)