Branislava slavila rođendan i novi posao: Zbog jedne greške završila je u PAKLU kakvog nema ni u filmu / Rusija

Svijet

Branislava slavila rođendan i novi posao: Zbog jedne greške završila je u PAKLU kakvog nema ni u filmu / Rusija

Branislava Žitinkina (28), medicinska sestra iz Rusije, proslavila je sa porodicom rođendan, a i novi posao koji je dobila u psihijatrijskoj ustanovi u ruskom Smolensku. Nije pak ni slutila da će joj to biti posljednji rođendan sa svojim najmilijima.

Ubrzo nakon toga zvjerski je ubijena i iskasapljena na radnom mjestu, a ovaj događaj iz 2007. koji je potresao Rusiju, smatra se jednim od najsurovijih i najmisterioznijih u istoriji ruskog zdravstva.

Branislava je najprije radila u jednom sirotištu, ali plate su bile vrlo male i neredovne, a trebalo je da izdržava sina pošto je bila samohrana majka. Takođe je pomagala i roditeljima koji su živjeli od skromne penzije.

Iako se njenoj porodici nije svidio taj posao jer u toj bolnici se dešavaju svakodnevni napadi pacijenata na osoblje, gdje neki čak i izgube život, nekako su je ipak podržali u odluci da se zaposli na tom mjestu.

– Mama, ti jednostavno nemaš pojma koliko mi je drago. Napokon ćemo živjeti kao ljudi. Počinjem u aprilu – razdragano i ushićeno je govorila medicinska sestra na svoj rođendan, radujući se novom radnom mjestu i dobroj plati, prenosi loklani list Rabočji puti.ru.

Poslije nekoliko dana provedenih u psihijatrijskoj bolnici u Smolensku, Branislavi se izgubio i trag i glas.

Nakon jednog radnog dana nije došla kući i nekoliko dana niko je nije ni vidio ni čuo. Osoblje bolnice i porodica alarmirali su policiju, koja je otišla u tu zdravstvenu ustanovu da istraži gdje je nestala medicinska sestra.

Pošto je tu bilo svakakvih mentalno poremećenih pacijenata, policija je pokušavala na razne načine da sazna gdje je Branislava, ali niko od njih nije mogao da pomogne.

U jednom momentu, međutim, pojavio se pacijent koji je prema svjedočenju djelovao razumno i najzdravije od svih ostalih, uputivši riječi: “Znam gdje je ona”.

Osumnjičeni je policiju odveo u napuštenu radionicu nedaleko od bolnice, pokazao ka jednoj rupina zidu i rekao: “Mislim da je ovdje žena koju tražite”.

Policajci su ostali u čudu kako je moguće da žena stane u rupu prečnika 30 centimetara između cigli. Postupili su po njegovim intrukcijama i pronašli raskomadano tijelo u đubretarskoj kesi, a na osnovu uzoraka je utvrđeno da je u pitanju nestala sestra Branislava Žitinkina.

Ubica iz okoline Moskve detaljno je i hladnokrvno opisao da je u toj radionici namamio, si*ovao, a potom i ubio nekoliko osoba ženskog pola, među kojima su bile i zaposlene u psihijatrijskoj bolnici.

Nikom, međutim, nije bilo jasno kako je uspio da ode iz bolnice u obližnju radionicu, ali medicinske sestre i osoblje su mu očigledno vjerovali jer je bio mirnog karaktera i ponašao se sasvim normalno za razliku od ostalih pacijenata.

Ispostavilo se da je osim Branislave, za 11 godine koliko je proveo na psihijatriji, ubio još nekoliko osoba, a nekoliko godina kasnije preminuo je u zatvoru, piše “Objektiv“. (haber.ba)