Muž i svekar ubili ženu: Riječi njenog brata pred sudom dugo će im odzvanjati u ušima / Sent Klaud

Svijet

Muž i svekar ubili ženu: Riječi njenog brata pred sudom dugo će im odzvanjati u ušima / Sent Klaud

Kristofer Otero Rivera i njegov otac Anhel Luis Rivera osuđeni su na višegodišnju robiju zbog ubistva Oterove bivše supruge Nikol Montalvo iz San Klauda (Florida, SAD), a zločin su počinili kako ne bi dobila starateljstvo nad djetetom.

Oni su osuđeni za krivično djelo teškog drugostepenog ubistva, skrnavljenja tijela i podmetanja lažnih dokaza za smrt Nikol Montalvo, koja je ubijena 2019. godine.

Tužilaštvo ističe da su i otac i sin želeli da Montalvo “nestane” kako bi dobili staratoeljstvo nad detetom.

Ni Otero Rivera, a ni njegov otac nisu reagovali na presudu, dok su majka, braća i sestre ubijene žene briznuli u plač i bili zagrljeni dok je čitana presuda.

Edi Montalvo, brat blizanac ubijene Nikol, rekao je da je pravda zadovoljena, ali da im sestra mnogo nedostaje.

– Iako je pravda danas zadovoljena, moja sestra Nikol nije ovdje sa nama i nikad više neće biti. Njen sin je izgubio majku, nemamo je – rekao je Edi u suzama, prenosi list Orlando Sentinel.

Otero i Nikol su se razveli, a žena je neposredno pred smrt bila sretna jer joj je porodica obezbjedila stan u kom bi živjela zajedno sa sinom Elijahom.

Ubrzo je nestala 21. oktobra 2019. godine, a posljednji put viđena je živa ispred porodične kuće njenog bivšeg supruga kako dovodi dijete ocu da ga vidi.

Tu joj se gubi svaki trag, a istragom je utvrđeno da je najprije spaljena, potom isječena na komade i zatrpana, prenosi “objektiv“. (haber.ba)