Nataša javila policiji da joj se partner ubio: Ova greška na njenom telefonu poslala ju je u zatvor!

Svijet

Nataša javila policiji da joj se partner ubio: Ova greška na njenom telefonu poslala ju je u zatvor!

Australijanka Nataša Darsi (46) proglašena je krivom za smrt dugogodišnjeg vanbračnog druga Metjua Danbara (42) koga je ubila kako bi od njega naslijedila kuću vrijednu 3,5 miliona dolara kao i farmu ovaca.

Nataša je prije tri godine ubila Metjua tako što mu je sipala sedativ u piće, a onda je plačnim glasom pozvala policiju glumeći histeriju i navodeći im šta se dogodilo.

Darsijeva je Danbara lišila života tako što ga je pićem uspavala, a onda je stavila plastičnu kesu na njegovu glavu i ugušila ga je.

Kako Danbarovo tijelo nije išlo na obdukciju činilo se da je slučaj zaključen jer su se svi složili da je u pitanju bilo samoubistvo. Međutim, mjesec dana kasnije neko je policiji dojavio da je Nataša imala aferu i da je planirala da se nekako riješi Danbara.

S tim u vezi, istražitelji su ponovo počeli da obigravaju oko kuće Danbara koju samo što nije naslijedila Nataša, kako je i pisalo u njegovom testamentu.

Samouvjerena Nataša pristala je da ponovo ide u stanicu, ali najveću i jedinu grešku napravila je što nije očistila historiju pretraživanja na telefonu. Policija je u njemu pronašla tri pojma koja su joj sugerisala da ovde ipak nisu čista posla:

“Kako počiniti ubistvo”, “Kako počiniti samoubistvo” i Može li da policija vidi sajtove koje pretražuješ na telefonu” bili su, ironije li, rečenice koje je Nataša ukucavala u telefonu, piše news.com.au. Nataša je tu tvrdila da je Metju bio taj koji je ukucavao pojmove u njenom telefonu, pošto je njegov bio pokvaren.

Nataša je ostala prva i jedina osumnjičena, da bi policija potom kontaktirala njenog bivšeg muža. On je otkrio nešto što je doprinijelo sklapanju mozaika.

“Prije 9 godina me je čekićem udarila po glavi dok sam spavao. Kada sam, obliven krvlju došao k sebi, rekla mi je da smo napadnuti i da su uljezi preturali po kući. Bilo mi je sumnjivo što ništa nisu ukrali i što njoj ništa nije falilo”, rekao je bivši muž policiji.  (haber.ba)