Od teškog siromaštva do milionera! OVAKO JE NEKAD IZGLEDALA KUĆA DUŠKA TOŠIĆA U RODNOM SELU: A evo kako izgleda danas

Showbizz

Od teškog siromaštva do milionera! OVAKO JE NEKAD IZGLEDALA KUĆA DUŠKA TOŠIĆA U RODNOM SELU: A evo kako izgleda danas

Fudbaler nikada nije ni pokušavao da sakrije da živio u “Domu za učenike srednjih škola Angelina Kojić Gina”, gdje je proveo 3 godine i gdje mu je, zapravo, i određena dalja sudbina

Teško djetinjstvo i trnovit put do uspjeha Dušku Tošiću (36) su samo pomogli da danas više cijeni i uživa u svemu što ima, te da svoju djecu uči pravim vrijednostima.

Naime, malo ko i dalje zna da djetinjstvo poznatog fudbalera nije bilo popločano zlatom i posuto ružama, već da se debelo namučio za sve što danas ima. Duško je odrastao u Orlovatu, selu nadomak Zrenjanina. Međutim, njegovi roditelji zbog siromaštva nisu imali mogućnosti da mu obezbijede pristojno odrastanje, pa su ga poslali u dom.

Duškov otac Milorad smatrao je da je za njegovog sina bolje da živi u domu, umjesto u siromaštvu porodičnog doma.

– Moj Duško je bio nekoliko godina u internatu da bi se školovao i igrao fudbal, tamo je imao redovne obroke, što je za dijete u razvoju veoma važno. Sad je veoma uspješan i mnogo smo ponosni na njega. Ostvario je svoj san. Živi u velikom gradu – rekao je svojevremeno Milorad Tošić.

Fudbaler nikada nije ni pokušavao da sakrije da živio u “Domu za učenike srednjih škola Angelina Kojić Gina”, gdje je proveo 3 godine i gdje mu je, zapravo, i određena dalja sudbina.

Naime, kao štićenik doma Duško je počeo da trenira fudbal, a predanim i napornim radom, cjelodnevnim treninzima na školskom terenu, uspio je da stigne ovde gdje je danas.

Danas, kada se posjeti Orlovat, može se vidjeti da je Duško svojoj porodici obezbijedio baš sve što su želeli. Nisu u selu pravili megalomanske kuće i vile, već lijepu kuću normalne veličine, u kojoj će imati sav potrebni komfor za život.

U kući živi Duškova majka Nikoleta, s obzirom na to da je oca izgubio u septembru 2018. godine. Vijest ga je dočekala u Kini, odakle je prvim jutarnjim letom stigao u Srbiju.

Podsjetimo, ekipa portala Telegraf.rs jednom prilikom posjetila je sva navedena, značajna mjesta Duškovog djetinjstva i odrastanja.

Obišli su Dom, teren na kom je igrao, vidjeli gdje je živio, novu kuću koju je izgradio, a posjetili i restoran u kojem je godinama radila Nadica Zeljković, majka Kristine Kockar. Ona je tada i sela za sto za kojim je, kako je priznala, hranila Duška. O njemu je imala samo riječi hvale.

I Jelena Karleuša jednom prilikom je ispričala da je njen suprug, kao mlad i siromašan momak dobijao hranu od Nadice Zeljković.

Ovaj uspješni sportista cijeli život živi fudbal.

Za Srbiju je uvijek davao i više od 100% sebe, a zbog odlaska na Olimpijske igre 2008. godine bio je šikaniran u klubu, jer mu tadašnji klub Verder to nije dozvolio.

Bio je miljenik navijača, u svakom klubu u kom je igrao. Vjerovatno, sa razlogom.(novi.ba)