Doktor Nenad pitao pacijentkinju da spava sa njim: Kad ga je odbila, rekao joj je nešto što ju je SLEDILO

Zanimljivosti

Doktor Nenad pitao pacijentkinju da spava sa njim: Kad ga je odbila, rekao joj je nešto što ju je SLEDILO

Nečuveno i neprofesionalno ponašanje

Doktor Nenad poreklom sa Balkana, koji je trenutno zaposlen u bolnici Dobre nade u okolini Birmingema, zloupotrebio je svoju poziciju tako što je zaronio u poverljivu medicinsku dokumentaciju kako bi došao do brojeva telefona dve mlade žene koje je lečio.

Kako prenose britanski mediji, hrvatski stručnjak im je slao provokativne poruke, a jednu od njih je pitao da li želi “trojku” sa njim i njegovom partnerkom.

Imena zlostavljanih pacijentkinja nisu objavljena, a kako prenosi Metro, imale su 19 ili 20 godina, dok je doktor čak tri decenije stariji od njih.

Kako se navodi, konstantno im je slao poruke sa nizom “eksplicitnih” pitanja, uključujući i njegovo interesovanje za to koliko su partnera do sada imale.

Tokom konsultacija sa jednom od pacijentkinja u bolnici Kraljice Elizabete u Kent, Đorđević je jednoj od njih rekao da je “više od 30 godina stariji”.

– Doktor koji je radio u više britanskih bolnica upitao je mladu pacijentkinju “da li je ikada imala trojku” i “da li bi želela trojku” sa njim, rekavši joj da bi trebalo da isproba neke novitete u krevetu dok je još mlada – navedeno je na disciplinskom saslušanju.

O ovome je svedočila i dotična pacijetkinja.

– Ne mogu tačno da se setim njegovih reči, ali rekao je nešto u tom smislu. Nakon što je završio sa šavovima, pitao me je i da li želimo da izađemo na piće. Samo sam gledala u pod i nisam ništa odgovorila. Kada me je preuzela medicinska sestra i previla mi ranu, doktor mi je rekao da će mi poslati poruku i da ću se možda tada predomisliti – istakla je devojka.

Kada se pacijentkinja posle dva meseca vratila na kontrolu u istu bolnicu, zatražila je da je pregleda drugi doktor. Međutim, doktor je ušao u ordinaciju u kojoj se nalazila, prepoznao ju je i upitao da li je promenila frizuru.

Takođe je dosađivao i drugoj pacijentkinji koja boluje od Hronove bolesti. On joj je predložio da se sastanu na kafi, a naglas joj je pročitao i njen broj telefona na koji će joj se javiti.

Kolege su takođe osudile ponašanje doktora iz Hrvatske, dok je on prvobitno porekao optužbe.

Tribunal je pak konstatovao da je ponašanje doktora nedolično, ozbiljno i uznemirujuće, a potom je izbrisan iz medicinskog registra, prenosi Kent online.

– Njegovi postupci prekršili su osnovno pravilo koje regulište odnos lekar-pacijent, a to je da bi pacijenti trebalo da imaju poverenja u lekari koji bi pritom delovali u njihovom najboljem interesu, a ne da se ponašaju neprikladno. Naročito ne da se vode s*ksualnom motivacijom. Njegovo ponašanje dovelo je profesiju na loš glas – rečeno je na panelu. (objektiv.rs)