OVAJ RASTVOR TJERA MUŠICE KAO OD ŠALE: Samo pomiješajte ova 2 sastojka i insekti više neće prilaziti vašoj kući! (RECEPT)

Zanimljivosti

OVAJ RASTVOR TJERA MUŠICE KAO OD ŠALE: Samo pomiješajte ova 2 sastojka i insekti više neće prilaziti vašoj kući! (RECEPT)

Poptuno prirodno

Ljeto je period godine kada nam dosađuju muhe. Osim što su dosadne, one prenose i mnoge zarazne boleste.

Naročito u poslednji nekoliko dana mnogi su primijetili da je u njihovim kućama sve više mušica, kao i komaraca. Iako je vrijeme svježnije, sa insektima još uvijek imamo problema. Oni znaju da budu jako naporni, a mi smo pronašli najbolji način da ih otjerate iz doma, a bez upotrebe hemije.

Evo kako:

U kokosovo ulje dodati 20 do 30 kapi ulja citronele i dobro pomiješati. Ovo ulje se razlije u male posudice, koje ostavimo otvorene i postavimo po jednu posudicu u svaku prostoriju.

Takođe i određene biljke svojim mirisom mogu da oteraju muhe. Evo o kojim vrstama je riječ:

Od davnina ljudi su koristili biljke da se zaštite od insekata. U borbi protiv muva koriste se geranijum, bosiljak, lavanda, nana, mirođija, paradajz. U dvorištima i terasama možemo uzgajati ove biljke, a posebno je dekorativan čeri paradajz, koji će nas nagraditi svojim plodovima, piše Stil.kurir.rs. (novi.ba)