Udovica je zatrudnila nakon smrti svog muža: Kada je otkrila ko je otac, svi su ostali šoku!

Svijet

Udovica je zatrudnila nakon smrti svog muža: Kada je otkrila ko je otac, svi su ostali šoku!

Kada je Kristen Tripson ostala bez muža, ona i njeno dvoje djece ostali su u velikom bolu.

Iako je još uvijek tugovala zbog gubitka, imali su neobičan razlog za slavlje… Kristen je izgubila muža Sema u septembru 2015. godine, kada je umro od raka. Zajedno su imali dvoje djece, Džeka i Alisu En.

Uprkos Semovoj bolesti, par je imao želju da imaju još djece. Alisa En je začeta vantjelesnom oplodnjom i nakon nje, par je imao još 4 smrznuta embriona. Kristen je nakon Semove smrti pokušala da zatrudni, ali nije uspjela.

U februaru je pokušala ponovo i nadala se najboljem. Ovaj emocionalni momenat je podijelila sa svojom i Semovom majkom.

“Kako bismo Sem i ja imali još biološke djece nakon njegovog liječenja, morala sam da idem na vantjelesnu oplodnju. Ostala sam sa 4 embriona. Alisa En je bila naš prvi. Ponovo smo pokušali prošlog ljeta, ali sam ga izgubila vrlo rano. Tri sedmice nakon toga, Sema više nije bilo”.

“Iako nismo pričali o njegovom “kraju”, pričali smo dosta o embrionima. Oni su za nas bili potencijalna djeca. Uvijek nam je to bio plan, šta god da se desi”.

“U proteklih 6 mjeseci ni jednom nije bilo sumnje šta ću da uradim. Čak i na intenzivnoj njezi kod njega, znala sam šta ću da uradim, da im pružim nadu za život”.

“Prolazili su mjeseci pripremnog rada, i fizičkog i psihičkog. Moj doktor nas je dobro znao i nije bio iznenađen mojom odlukom. 9. februara, uz podršku moje i Semove mame, prenijeta su mi posljednja dva embriona”.

“Bilo je mnogo suza i ljubavi u toj sobi. Par sedmica kasnije saznala sam da nosim jedno zdravo dijete. I to je bilo u redu. Na način koji ja vidim, Sem dobija jedno i ja dobijam jedno. Naravno, to je gorka i slatka stvar istovremeno. Ali to je bila naša odluka i ono što smatram jednim od najljepših blagoslova života”.

“Presretna sam i uzbuđena što ćemo u oktobru imati prinovu. Džek želi da ima sestru. Kao i sa prethodnim trudnoćama, saznala sam tek na licu mjesta. Ili kako bi Sem rekao – originalna informacija o spolu”. (magazin.ba)