POPIJTE OVO NA PRAZAN ŽELUDAC: Nakon 20 minuta izbacit ćete SVE TOKSINE I PARAZITE IZ TIJELA!

Zdravlje

POPIJTE OVO NA PRAZAN ŽELUDAC: Nakon 20 minuta izbacit ćete SVE TOKSINE I PARAZITE IZ TIJELA!

Osoba prosječne tjelesne težine u crijevima može imati 4,5 do 11 kg osušenih fekalija, dok osobe prekomerene tjelesne težine mogu imati čak i više od toga. Akumulirane fekalije u crijevima mogu dovesti do neravnoteže u tijelu

Ovaj napitak pijte svako jutro na prazan želudac. Limun, jabuke i đumbir sadrže minerale, antioksidante i vitamine koji potiču imunološki sustav u borbi protiv bolesti i infekcija, te izbacuju toksine iz tijela, piše “Centarzdravlja.hr”. Za vrijeme konzumacije ovog napitka, potrebno je piti puno vode tokom dana kako biste pojačali njegov učinak.

Prirodni napitak za izbacivanje toksina iz crijeva:

Sastojci:

1 šoljica svježe cijeđenog soka od jabuka
2 kašike cijeđenog, organski uzgojenog limuna
1 kašika đumbirovog soka
1 kašičica morske soli
½ šoljice tople vode

Priprema:

U loncu na laganoj vatri zagrijte vodu, ali pazite da ne prokuha. Ulijte ju u staklenu čašu, dodajte morsku sol i miješajte dok se ne otopi.

Dodajte sok od jabuke, limunov i đumbirov sok i dobro promiješajte. Prije konzumacije napitka, potražite savjet ljekara.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (novi.ba)