OVE BILJKE POMAŽU KOD GINEKOLOŠKIH PROBLEMA! Efikasno umiruju bolove i grčeve! ŽENE SE KUNU U NJIH!

Zdravlje

OVE BILJKE POMAŽU KOD GINEKOLOŠKIH PROBLEMA! Efikasno umiruju bolove i grčeve! ŽENE SE KUNU U NJIH!

Ukoliko su vam ciklusi bolni i kada se probližavaju „oni dani u mjesecu“ vi ste nervozni zbog toga što znate kroz kakve muke ćete proći, evo jednog jednostavnog rješenja za vas. Prije svega, niko od nas ne voli te dane u mjesecu, ali kada su oni manje bolni sve je nekako lakše.

Bolovi mogu biti različitog intenziteta, a najčešći su u stomaku i glavi. Pojedine žene osjećaju nadutost, zatvor i mučninu, a sve to je najizraženije prvog dana menstrualnog ciklusa.

Biljke iz prirode su magičan lijek u borbi sa ovim bolovima. Eterično ulje kamilice, jasmina i ricinusovo vrlo efikasno mogu umiriti ove bolove i grčeve. Pored toga, biljni čaj od nane i matičnjaka daje sjajne rezultate i efikasno smanjuje tegobe. Đumbir je, takođe, ne samo dobar protiv upala i bolova, već je sjajan za mršavljenje i detoks organizma. Pored toga što su lekovite one su odličan antioksidans i prirodan antibiotik, a mogu se naći na skoro svakoj livadi (osim đumbira).

Možete skuhati i čak od bosiljka protiv menstrualnih bolova, a ovu biljku možete dodati i u hranu jer predstavlja savršen začin svakom jelu.

Zeleni čaj, bosiljak i ricinusovo ulje su odlični prirodni lijekovi za policistične jajnike. Njihova redovna upotreba može ove simptome da ublaži, a pojedini smatraju i da može potpuno da izliječi.

Redovna upotreba gore navedenih sastojaka predstavlja pravi eliksir za organizam, a upotreba čajeva je toliko značajna da možete izgubiti kilograme i celulit – posebno od đumbira i zelenog.

Prije nego što posegnete za tabletama, isprobajte prirodne lijekove i izborite se sa bolovima. Ne bi bilo loše da dan prije nego što ćete dobiti pijete ove čajeve, kako biste na odličan način preventirali bol.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (novi.ba)