Majka odbila da napusti ćerku u bolničkom krevetu, pa je UHAPSILI: Njena poruka slomila je svima srca

Svijet

Majka odbila da napusti ćerku u bolničkom krevetu, pa je UHAPSILI: Njena poruka slomila je svima srca

Sedamdesetogodišnja Lin Sevidž uhapšena je nakon što je odbila da poštuje bolnička pravila o predviđenim terminima posete pacijentima.

Lin je iz bolnice u Džeksonvilu na Floridi odvedena sa lisicama na rukama, dok je u pozadini uplakana ćerka Amber protestovala. Majka je prilikom hapšenja imala poruku za policiju i javnost.

– Ne kajem se hapšenja. Ne mogu da dozvolim Amber da ostane sama. Nema ovde dovoljno pažnje medicinskog osoblja, a ona nikako nije dobro. Ko će da bude uz nju ako ne majka. Ne interesuju me termini posete, za ćerku sam uvek tu – rekla je Lin Sevidž za WKRC.

Reporteri pomenute televizije poveli su posle priloga debatu o tome da li je majka u pravu, a sudeći prema reakcijama gledalaca koji su se uključivali u program, deluje da su svi stali uz Lin.

Lin Sevidž bila je pre hapšenja kraj bolničkog kreveta ćerke Amber od 6.30 ujutro do 19 časova. Ćerki je iznenada od šloga paralizovana leva strana tela.

Majčini argumenti da prisustvom smiruje ćerkino stanje bili su na mestu, pošto je posle operacije upravo ona bila najzaslužnija za stabilizaciju opšteg stanja Amber Sevidž.

– Glavni doktor koji ju je vodio je dao saglasnost da budem na licu mesta dokle ja hoću. Pozovite ga ako mi ne verujete. Sestra je ta koja vas je pozvala. Nije dozvolila da budem kraj ćerke – rekla je ljuta majka policajcima dok su je vodili u kola.

Bolnica nije išla protiv svojih pravila, pa je dala zeleno svetlo da se majka od ćerke odvoji lisicama.

– Žao nam je što se ovo dogodilo, ali moramo da postupamo po pravilima. Informacije o vremenu posete pacijentima istaknute su na vidljivim mestima – piše u saopštenju bolnice iz Džeksonvila. (objektiv.rs)