UDEBLJALA SE OD STRESA, ELMA IMALA 75 kg, A ONDA UVELA OVU DIJETU: Drastično smršala, A EVO ŠTA JEDE, OVO JE NJEN JELOVNIK

Showbizz

UDEBLJALA SE OD STRESA, ELMA IMALA 75 kg, A ONDA UVELA OVU DIJETU: Drastično smršala, A EVO ŠTA JEDE, OVO JE NJEN JELOVNIK

Elma Sinanović se zbog stresa ugojila nakon što je 2019. godine ostala bez muža Smaila. FoIkerka priča da je tugu liječila hranom, sve dok jednog dana nije presjekla i obećala sebi da će liniju dovesti u red.

– Višak kilograma dobila sam u periodu kada mi je suprug preminuo. Bila sam pod stresom i u depresiji i jela sam na nervnoj bazi. Ni sam se osjećala dobro, nisam bila zadovoljna sobom sve dok nisam odlučila da probušim kašiku – priča pjevačica i dodaje da je izabrala keto dijetu.

– Ta dijeta podrazumijeva da se jedu protein i meso, jaja, sir, a nikako šećer, voće i ugljeni hidrati. Nisam je dugo držala, jer nije mnogo zdrava i ne preporučuje se na duže staze. Poslije toga sam nastavila zdravo da se hranim i dosad sam smršala osam kilograma. Nikada ne bih išla pod nož da bih smršala!

Elma kaže da joj je u procesu mršavljenja dosta pomogao i posao.

– Imala sam radno ljeto sa mnogo koncerata i bila sam fizički aktivna. Imam i sobni bicikl, ali ne stižem da ga vozim redovno. Išla sam i na tretmane sa termo ćebetom. Tu se lijepo preznojim i izbacim toksine iz organizma – priča pjevačica.

Elma kaže da joj je, pored dobre linije, bitno i da bude njegovana.

– Vodim računa o koži. Pila sam i tečni hlorofil, koji mi je pročistio kožu. Kada lijepo izgledate, imate i više volje da se njegujete. Mada, kilaža nije presudna za dobar izgled jedne žene. Poznajem dame koje imaju višak kilograma i prelijepo izgledaju jer znaju to da nose.

Pjevačica kaže da je sada zadovoljna svojim izgledom.

– Sada se baš lijepo osjećam, posebno mi je bilo drago kada sam obukla garderobu koja mi je dugo stajala u ormaru jer mi je bila mala. Imam još nekih pet-šest kilograma da skinem da bih dostigla idealnu kilažu, ali bitno mi je da se sada dobro osjećam u svojoj koži – završava priču Elma. (novi.ba)