NAPITAK ZA ČIŠĆENJE JETRE I DEBELOG CRIJEVA: Evo kako da se riješite TOKSINA za samo 7 DANA (RECEPT)

Zdravlje

NAPITAK ZA ČIŠĆENJE JETRE I DEBELOG CRIJEVA: Evo kako da se riješite TOKSINA za samo 7 DANA (RECEPT)

Debelo crijevo je važan organ za uništavanje i uklanjanje toksina iz tijela

Međutim, ako je njegova funkcija na neki način oštećena, toksini će početi da se sakupljaju, što može da izazove mnoge zdravstvene probleme.

Otrovni ostaci se često nakupljaju u debelom crevu zbog slabog i nezdravog načina života, a kad počnu da se frementiraju, mogu ući u krvotok i uzrokovati ozbiljne probleme.

Zato je dobro očuvati debelo crijevo tako što ćete s vremena na vrijeme obaviti postupak “čišćenja”.

Sastojci u receptu imaju snažna svojstva čišćenja. Sadrže brojne esencijalne hranjive stvari poput vitamina A i C, kao i antioksidante i vodu koja može ukloniti sve ostatke iz crijevnih zidova. Pored toga ima protivupalno svojstvo, a može se lako pripremiti kod kuće. Evo kako:

Potrebno je: 1/2 šoljica soka od jabuka, 2 kašike soka od limuna, 1 kašičica soka od đumbira, 1/2 kašičica morske soli, 1/2 čaša filtrirane vode.

Priprema:

Najprije dovedite vodu do ključanja pa je ostavite da se malo ohladi, a zatim dodajte so i promiješajte dok se ne otopi. Zatim dodajte sok od jabuka, limuna i đumbira i ispijajte smjesu tri puta dnevno (prije doručka, ručka i odlaska u krevet).

Ponovite postupak svaki dan i tako sedam dana.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (novi.ba)