Anja (36) je sedela u čekaonici Doma zdravlja i prolazila kroz UŽAS: “Doktor nas nije ni pogledao”

Ispovijesti

Anja (36) je sedela u čekaonici Doma zdravlja i prolazila kroz UŽAS: “Doktor nas nije ni pogledao”

Kako je ispričala, odluku je morala da donese potpuno sama

Abortus je jedna od najtežih tema za svaku ženu, a gotovo nijedna se na njena ne odluči olako. I žena po imenu Anja (36) podelila je svoju ispovest i otkrila kako se osećala u najtežim trenucima.

Kako je ispričala, odluku je morala da donese potpuno sama.

– Aktivno podržavam planirano roditeljstvo i verujem da to nije jednostavna stvar. Sećam se kako sam satima bila zaglavljena u čekaonici, sa mladim devojkama, nekim lakomislenim, nekim tužnim, a doktor kao da je bio “mrtav ladan” i nije uspostavljao kontakt očima, nije nas pogledao – započela je ona.

Ipak, morala je da donese tešku odluku. Onda se, nakon tri godine, odlučila za istu opciju.

– Probudila sam se u kolicima u hodniku, okružen haosom. Niko me nije proveravao. Otprilike tri godine kasnije, saznala sam da sam ponovo trudna. Došao je trenutak kada sam shvatila da imam zdravstveno osiguranje. Zakazala sam termin u bolnici, a cela stvar je koštala oko 30 dolara. Na putu, moj dečko je počeo da poludi, govoreći:

„Šta ako ubiješ mog sina?“

– Zaustavila sam ga, da bih mogao da vozim. Poštujem što je to za njega bilo emotivno iskustvo. Nikad ne razmišljam o abortusima. Kada kažem ljudima, oni reaguju uspaničenim licem, a kada kažem da sam zaista u redu s tim, oni prave drugo panično lice. Na kraju ih tešim – zaključila je ona. (objektiv.rs)