Studentkinja provela tri nedelje u koži BOGATAŠICE: Lako ih je prevarila, a onda sve razotkrila

Zanimljivosti

Studentkinja provela tri nedelje u koži BOGATAŠICE: Lako ih je prevarila, a onda sve razotkrila

Kineskinja vodi bitku protiv kapitalizma na jako interesantan način

Kineska studentkinja Zou Jaci (23) se, u želji da se istakne kao umetnica, tri nedelje pretvarala da živi na visokoj nozi, kako bi pokazala koliko društvo različito tretira siromašne i bogate.

Na kraju joj je, kako tvrdi, uspelo da za sve to vreme ne potroši nijedan juan, i to u veoma skupoj kineskoj prestonici Pekingu.

Ispostavilo se da su joj bile potrebne samo dobra maska, par rekvizita i uverljiva gluma. U borbu protiv kapitalizma i konzumerizma krenula je nakon dužeg istraživanja mode bogatih žena u Kini, Naoružana lažnom Ermes Birkin tašnom, “dizajnerskom” trenerkom i jeftinom kopijom dijamantskog prstena Zou je krenula da, po njenim rečima, krši pravila i uđe u svet pogatih.

Što se ostatka imidža tiče samo je ispravila kosu i stavila crveni karmin.

“Opreznija sam u mom uobičajenom životu, ali sam sada trebala da se predstavim sa puno elegancije, samopouzdanja i uštogljenosti”, rekla je devojka opisujući svoj novi identitet.

Već prvog dana uspela je da sa lažnom propusnicom uđe u VIP salon na aerodromu. Iako je trebalo da traje samo 3 sata, uspela je da ostane čitava 3 dana.

Za to vreme jela je skupe specijalitete koji se služe na švedskom stolu, a neke od njih je strpala za kasnije u svoju drugu tašnu – Guči od papira.

Tokom svog umetničkog performansa, kaže da je ulazila u saune i kupatila najskupljih hotela jednostavno govoreći osoblju da se upravo odjavila na recepciji, koristeći lažna imena.

Takođe tvrdi da je bila na aukciji gde su je pozvali da proba prsten od smaragda koji je kasnije prodat za basnoslovnu svotu. Dodaje da su prdavačice u Luj Viton radnji odmah pritrčale ka njoj kada je ušla, ostavljajući druge mušterije, a čak i da je pozvana na izložbu čuvenog brenda.

“Po ceo dan sam igrala tu ulogu. Brzo sam se navikla na kontradikciju: Moje telo je bilo prljavo, ali su me gledali kao da sam lepa i bogata žena”, priseća se umetnica.

Međutim, nisu svi bili oduševljeni njenim performansom, a neki su je optužili da je zanemarila sopstvenu privilegiju – prirodno lep izgled koji joj je bio ulaznica u svet elite.

Devojka se branila na društvenoj mreži Weibo kako to nije bio cilj, već je htela da pokaže koliki je jaz između siromašnih i bogatih koji besplatno dobijaju čak i najskuplje proizvode. (objektiv.rs)