Kolega PROBUDIO vozača kamiona i to mu je bila velika GREŠKA: Ovakav rasplet niko nije očekivao

Svijet

Kolega PROBUDIO vozača kamiona i to mu je bila velika GREŠKA: Ovakav rasplet niko nije očekivao

Sve se završilo batinama, a jedan od njih će i u zatvor

Pol Stenhop (38) spavao je u svom kamionu oko 6 sati ujutru kada ga je probudio zvuk obližnjeg kamiona sa parkinga u Liverpulu, kojim je upravljao Ramunas Kjaulis.

Stenhop je oko 10 sati trebalo da započne smenu, a u tim momentima je spavao, ali nije mogao da odmori od buke.

Istrčao je iz svog kamiona prema vozilu koje je pravilo buku i počeo da vređa Kjaulisa, a nakon što mu je ovaj uzvratio, usledila je prava drama.

Najpre je Stenhop tvrdim predmetom razbio prozor susednom kamionu i napravio štetu od 250 evra, da bi potom drvenim štapom počeo da tuče Kjaulisa, udarivši ga desetak puta.

Tužilac Čarls Lander istakao je pred sudom da je bahati kamiondžija sa sobom imao i nož i da je sreća što i njega nije potegao na Kjaulisa.

– Optuženi je mahao nožem i pretio dok je išao ka kamionu oštećenog. Optuženi mu, srećom, nije naneo povredu nožem, ali su zato ovakve batine štapom mogle da budu vrlo opasne – naveo je Čarls, prenosi Liverpul Eho.

Stenhop je prilikom saslušanja negirao da je bio pod dejstvom alkohola, a tvrdi da je štap samo bacio u pravcu drugog vozača i da ga nije brutalno pretukao.

Za nož, kaže, izvadio ga je u samoodbrani.

Sudija je međutim osudio nasilnog kamiondžiju na 14 meseci zatvora, navodeći da iako nož nije povredio drugog vozača, to je bilo “više zbog sreće nego zbog namere”. (objektiv.rs)