Marta izgubila torbu u školi pre 70 GODINA: Radnici je pronašli, a unutra se nalazilo nešto DIRLJIVO

Zanimljivosti

Marta izgubila torbu u školi pre 70 GODINA: Radnici je pronašli, a unutra se nalazilo nešto DIRLJIVO

Vratile se lepe uspomene

Starija gospođa Marta Ina Ingam kao tinejdžerka je izgubila tašnu u srednjoj školi u Indijani, a 68 godina kasnije, dobila ju je nazad, kao i pozivnicu za matursko veče iz tog vremena.

Dok se školski sistem okruga Grejt Klark pripremao da sruši deo srednje škole Džefersonvil prošle nedelje, neko je pronašao davno izgubljenu torbicu koja je pripadala Marti Ini Ingam.

Elegantna mala vremenska kapsula uključivala je nekoliko slatkih uspomena koje je Marta, sada u svojim 80-im, odavno morala da otpiše kao nestale zauvek.

Okrug trenutno ruši neke od lokalnih srednjih škola kako bi napravio mesto za nove zgrade, a tokom faze rušenja, radnici su naišli na torbu sakrivenu iza nekih starih ormarića.

Na osnovu sadržaja mogli su da shvate da je pronađen predmet od pre nekoliko decenija pripadao Marti, koja je bila apsolvent škole.

U torbici je bio novčanik sa Martinom ličnom kartom i karticom socijalnog osiguranja, fotografijama, isečcima novinskih članaka i raznim omotima.

Najzanimljivije što se našlo u njenoj torbi bila je molba tadašnjeg školskog druga koji je očito bio zaljubljen u Martu, a koji ju je zamolio da budu zajedno na maturskoj večeri.

– Draga Marti, čuo sam da te je Pol zamolio da ideš na matursko sa njim. Ako nije, mnogo bih voleo da te ja povedem. Ako si već pristala da ideš sa Polom, zaboravi da sam te pitao. Ako još nisi pristala, razmotri moj poziv – stoji u poruci potpisanoj kao Torči, prenosi Dejli mejl.

Erin Bojorkez, službenica za javno informisanje u školama okruga Grejt Klark, podelila je fotografiju starinske crne torbe na Fejsbuku, moleći sve koji znaju bilo šta o Marti da se jave.

Pošto je objava privukla dosta pažnje, video ju je neko ko poznaje Martinog najmlađeg sina.

Ispostavilo se da Marta sada živi na Floridi, a Bojorkez je rekla da će joj torbu sa stvarima poslati što pre.

– Oduševljena sam što sam uspela da se povežem sa Martinom porodicom. Nadam se da će ovaj mali deo istorije vratiti lepa sećanja na njene godine u srednjoj školi Džefersonvil – kazala je Erin Bojorkez za Yahoo. (objektiv.rs)