Zaljubila se u Marka, ali on je bio na TAJNOM ZADATKU protiv nje: Onda je usledio novi šok

Zanimljivosti

Zaljubila se u Marka, ali on je bio na TAJNOM ZADATKU protiv nje: Onda je usledio novi šok

Aktivistkinja dve godine bila u vezi sa policajcem lažnog imena

Eko-aktivistkinji iz Velike Britanije je dodeljeno više od 229.000 funti ( oko 274.000 evra) odštete jer je policajac na tajnom zadatku na prevaru uvukao u dvogodišnju vezu.

Kejt Vilson (41) je upoznala Marka Kenedija verujući da joj je on saborac u borbi za životnu sredinu. Posle duže veze raskinuli su a Kejt se preselila u Španiju.

Njoj je trebalo skoro osam godina da sazna da je Kenedi poslat da se infiltrira u centar “Sumak” i špijunira aktiviste za Nacionalnu obaveštajnu jedinicu za javni red (NPIOU) koja je deo policije. Tokom cele veze predstavljao se kao Mark Stoun.

Dodatni šok desio se kada je Kejt saznala da je Kenedi bio oženjen, a dalja istraga je otkrila da je imao se*sualne odnose sa do 10 žena tokom svog tajnog zadatka. Onda je krenula u dogogodišnju kampanju kako bi pronašla istinu i isterala pravdu. To joj je konačno uspelo, kada je sud naložio policiji da plati 229.471,96 funti, piše BBC.

Troje sudija reklo je da je slučaj otkrio „uznemirujuće i žalosne propuste na najosnovnijim nivoima“. Dodali su da su otkrili da je Kenedi grubo ponizio i degradirao Vilsonovu tako što je na prevaru bio sa njom u vezi.

Kejt je rekla da se njena kompenzacija više odnosi na to što je Policijska uprava (Metropolitan police) poricala njene tvrdnje, a ne samo na Kenedijevu prevaru.

– Ovo je važno jer prevazilazi skandal službenika na tajnom zadatku koji žene na prevaru uvlači u veze. Kršenje naših političkih prava je čitav razlog za što ih šalju na zadatke i hiljadama ljudi će na ovaj način biti povređena politička prava – rekla je Kejt. (objektiv.rs)