Nevin robijao 20 godina, a onda mu je stiglo PISMO od pravog UBICE: Evo zašto mu nisu verovali (FOTO)

Svijet

Nevin robijao 20 godina, a onda mu je stiglo PISMO od pravog UBICE: Evo zašto mu nisu verovali (FOTO)

Čovek je ni kriv ni dužan pretrpeo veliku nepravdu

Muškarac iz SAD koji je pogrešno osuđen za ubistvo, pušten je iz zatvora nakon 20 godina, nakon što je njegov brat blizanac priznao da je zapravo on bio taj koji je počinio zločin, piše Dejli mejl.

Kevin Dugar (44), je oslobođen posle pisma koje mu je poslao Karl Smit, priznajući težak zločin.

– Moram da olakšam dušu prije nego što me to ubije. Samo želim da priznam i molim se da ćeš mi oprostiti – napisao je Smit.

On je čak potpisao i zvaničnu izjavu i kontaktirao Dugarove advokate, ali je sudija odbio da ponovi suđenje jer je Smit ubistvo priznao dok je služio 99-godišnju kaznu za upad u jednu kuću kada je šestogodišnje dete upucano u glavu.

Smit je naveo da je njegov brat, koji je kasnije nepravedno osuđen napustio zabavu na kojoj su obojica bili i da nije bio tu kada je došlo do pucnjave. Priznao je i da se kasnije vratio kući, presvukao i onda sa bratom nastavio da obilazi klubove.

Kasnije je priznao da na suđenju ništa nije rekao jer nije verovao da će njegov brat biti osuđen. Nakon što je završio u zatvoru, rekao je da je tamo pronašao Boga i osetio potrebu da ispravi stvari.

Ipak, sudija je Smitovu isposvest ocenio kao “potpuno nepouzdanu” jer su se braća često pretvarala da su onaj drugi i da postoji “obrazac lažnog predstavljanja i prevare”.

Sve do osmog razreda, blizanci su se isto oblačili, delili čarape, cipele, pa čak i sendviče, rekla je njihova majka i često su ih smatrali “jednom osobom”.

Smit je čak imao problema da identifikuje samog sebe na fotografijama koje su mu pokazane tokom suđenja.

Njihova majka Džudi Dugar, devojačko Smit, bila je na Smitovom svedočenju i navodno je bila jako uznemirena kada tužilaštvo nije poverovalo njenom sinu.

– On ne bi lagao o tome – rekla je.

Presudu je kasnije poništio Apelacioni sud nakon što se Centar za pogrešne presude žalio na slučaj, a novi sudija je ocenio da će porota sasvim sigurno promeniti presudu kada čuje nove dokaze.

Dugar će, prema uslovima puštanja na slobodu, prvih 90 dana boraviti u prelaznom stambenom objektu.

Nakon izlaska iz zatvora, dočekali su ga porodica i prijatelji i počastili porcijom pilećih krilaca. (objektiv.rs)