AKO ŽELITE DA VAM KOSA BRŽE RASTE, BUDE GUŠĆA I JAČA, NAPRAVITE MASKU OD 2 JAJETA: Sve uradite kod kuće za par minuta!

Zanimljivosti

AKO ŽELITE DA VAM KOSA BRŽE RASTE, BUDE GUŠĆA I JAČA, NAPRAVITE MASKU OD 2 JAJETA: Sve uradite kod kuće za par minuta!

Maske za kosu od jaja su stari recept koji su koristile žene za njegovanje vlasi, a popularnost ovog tretmana nije opala ni danas. Jaja su lako dostupna namirnica, a u njihovom sastavu najvažniji su proteini, ali sadrže ugljene hidrate, masne kiseline, vitamina B, kalcijum i gvožđe.

Žumance sadrži vitamine A, B, D i E. Vitamini A i E posebno njeguju suhu kosu, vraćajući joj sjaj i volumen, a vitamin D pomaže u njegovanju tanke lomljive kose koja je odgovorna za održanje ravnoteže kalcijuma i fosfora. Vitamini B su sjajni za podsticaj cirkulacije krvi u vlasištu, jer tako stimulišu folikule kose n arast.

Maska za rast, volumen i gustinu kose od jaja, kombinuje se sa medom i uljem čička. Recept je vrlo jendostavan, nahranit će vlasi i podstaći će brži rast. Tretman možete primenjivati dva puta sedmično.

U posudi umutite 2 jaja tako da budu skroz umućena, pa u smjesu dodajte kašiku meda i dvije kašike uljačička. Sve sastojke dobro izmiješajte, treba da budu sjedinjeni. Nanesite dobijenu masku na kožu glave i temeljno izmasirajte korijen kose, Rasporedite od korijena do vrhova, pa umotajte kosu u punđu i stavite kapu za kupanje. Držite masku oko sat vemena, a zatim nježno isperite toplom vodom i šamponom.

Postoje razne varijante i kombinacije maske za kosu sa jajima. Tako se protiv peruti pravi maska od jaja sa limunom i maslinovim uljem. Kod suve kose primjenjuje se maska od jaja, ricinusovogulja, meda i kefira, prenosi “Sensa“.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (haber.ba)