Mladić ispunio izazov i zaradio 188.000 DINARA: Ovo je tako LAKO, a nijedan tinejdžer ne može da izdrži

Zanimljivosti

Mladić ispunio izazov i zaradio 188.000 DINARA: Ovo je tako LAKO, a nijedan tinejdžer ne može da izdrži

Izazov mu je postavila majka, koja mu je i isplatila novac

Tinejdžer iz Minesote Silvert Klifses (18) prošlog vikenda je dobio 1.800 dolara (oko 188.000 dinara) od svoje majke jer je uradio nešto što je za mnoge mlade danas nezamislivo: nije koristio društvene mreže šest godina.

Apstinenciju je započeo kada je imao 12 godina i kada ga je majka Lorna Goldstres Klifses izazvala da se uzdrži od korišćenja društvenih mreža do svog 18. rođendana, a zauzvrat će mu dati 1.800 dolara, preneo je KARE11.

Bila je inspirisana radijskim takmičenjem pod nazivom “16 za 16”, u kojem je majka ponudila svojoj ćerki 1.600 dolara ako izbegava društvene mreže do svoje 16. godine.

Sivert je izazov oberučke prihvatio, a svakako nije koristio društvene mreže ni sa 12 godina u to vreme.

Ovaj izazov je shvatio kao jednu fudbalsku utakmicu koju treba da dobije, a samim tim što nije imao ni Fejsbuk, a ni Instagram, pomoglo mu je da se maksimalno posveti školskim obavezama.

Jedna od prvih stvari koje je Sivert uradio na svoj 18. rođendan jeste to da je napravio Instagram prvi put u životu, ali pošto je izdržao šest godina bez mreža, majka je ispunila obećanje i dala mu novac.

– To je jedan od najboljih načina na koji sam mogla da potrošim novac – kazala je Lorna.

Bila je posebno ponosna s obzirom na to kako su društveni mediji negativno uticali na Silvertovu stariju sestru.

– Toliko je bila opsednuta održavanjem svojih Snepčet nizova da je to zaista uticalo na njeno raspoloženje. Tada sam zaplenila ćerki telefon kada je imala 16 godina – navela je majka.

Ona je kazala da je njen sin sjajno izdržao izazov, da smatra da se to isplatilo i da bi ponovo isto uradila kad bi mogla da vrati vreme. (objektiv.rs)