DOMAĆI PRAH ZA IZBJELJIVANJE ZUBA: Blistavo bijeli zubi za 10 minuta, trebaju vam samo 2 sastojka

Zdravlje

DOMAĆI PRAH ZA IZBJELJIVANJE ZUBA: Blistavo bijeli zubi za 10 minuta, trebaju vam samo 2 sastojka

Najjednostavniji recepti su uvijek i najbolji

Kurkuma je u stanju da izbijeli zube i za nekoliko nijansi a da pri tome ne uništi zubnu gleđ.

Ovo sredstvo potpuno je prirodno, ne sadrži supstance koje oštećuju zubnu gleđ i desni. Nakon samo nedelju dana redovnog korišćenja izbjeljujuće paste na osnovu kurkume, može se primijetiti odličan rezultat!

Ono što treba da uradite je sljedeće:

Uzmite malo praha kurkume (oko 1/4 kafene kašike). Umočite u nju četku za zube i čistite zube na uobičajen način. Ali, nakon čišćenja, ne ispirati usta odmah, nego ostaviti pastu 3-5 munuta. Za ovo kratko vreme, kurkuma će učiniti svoja čuda.

Nakon tog vremena, temeljno ispiramo usta da se odstrane i najsitnije zrnca kurkume koja mogu ostati između zuba. Rezultat je vidljiv već poslije prvog puta! Ali, ako niste zadovoljni, proceduru ponavljajte u toku nedjelje.

Pokušajte da ne isprljate kurkumom deo oko usta, malo teže se ispira. Ako je, ipak, kurkuma dospela na kožu, lako ćete je isprati običnom vodom sa sapunom.

Možete napraviti pastu od 1/4 k.kašike kurkume i nekoliko kapi maslinovog (ili kokosovog) ulja, i koristiti kao u gorenavedenom receptu.

I još, kurkuma ne samo da izbjeljuje zube. Kao odličan antiseptik i prirodni antibiotik, ona liječi ranice i sitne pukotine, upalne procese u usnoj duplji i pomaže kod krvarenja desni. Zaista čarobni prah.

Blistav zdraviji osmijeh vam je obezbjeđen. Iskoristite ovu proverenu metodu i podijelite ovu korisnu informaciju sa svojima prijateljima. (novi.ba)