U DOMAĆE PALAČINKE DODAJTE OVO I BIĆE NIKAD UKUSNIJE: Vrhunski kuvari se kunu u OVAJ TRIK

Zanimljivosti

U DOMAĆE PALAČINKE DODAJTE OVO I BIĆE NIKAD UKUSNIJE: Vrhunski kuvari se kunu u OVAJ TRIK

Sigurni smo da svaka domaćica (pa i oni koji to nisu) u Srbiji ima svoj provereni recept za palačinke, a većina to čak radi i odokativno.

No, možda je vreme da isprobate trik za palačinke za koje tvrde da pravi čuda i diže ovu kultnu poslasticu na sasvim novi nivo.

Zvuči neobično, ali sve što treba da uradite jeste da u smesu za palačinke dodate i malo piva!

Pivo zapravo pojačava efekat praška za pecivo u smesi, odnosno doprinosi da se palačinke malo podignu tokom pečenja, ali da iznutra ostanu meke i pahuljaste. Evo u čemu je caka – pivo stvara ugljen dioksid i tako deluje kao prirodno sredstvo za dizanje, a pritom testo čini rastresitim i izrazito finim, takvim da se praktično topi u ustima.

Ovaj trik će doprineti i da sama tekstura palačinki bude veoma lepa, vazdušasta i sa puno sitnih rupica.

Možete koristiti bilo koju vrsta piva, ali imajte na umu da će vrsta uticati i na to imaju li palačinke manje ili više sladak ukus. Kuvari uglavnom preporučuju da to bude svetlo.

Kada je reč o količini piva, i ona treba da bude proizvoljna, odnosno zavisi od toga koliko mleka stavljate u smesu. Ipak, najčeši savet je da taj odnos bude 50:50, primera radi jedna čaša mleka i jedna čaša piva. (espreso.co.rs)