Umro u teškim mukama zbog NAMIRNICE koja se često jede NA SLAVAMA: Najmanja nepažnja je bila fatalna

Svijet

Umro u teškim mukama zbog NAMIRNICE koja se često jede NA SLAVAMA: Najmanja nepažnja je bila fatalna

Muškarac je stigao u bolnicu sa strašnim bolovima u stomaku, a onda su lekari pronašli riblju kost u tankom crevu

Analiza slučaja objavljena u “International Journal of Surgery Case Reports” navodi da je 61-godišnji muškarac umro nakon što mu se riblja kost veličine centimetra zaglavila u tankom crevu. Izazvala je infekciju, a muškarac se zbog nepodnošljivih bolova u stomaku, povraćanja i zatvora obratio lekarima.

Sve se dogodilo na severu Šri Lanke. Kada je stigao u bolnicu, muškarac je imao temperaturu, a njegovi vitalni znakovi upućivali su na infekciju u abodmenu, napisali su hirurzi i anesteziolozi u izveštaju.

Ubrzo je smešten na intenzivnu negu, gde je lečen antibioticima i infuzijom, a posle toga, lekari su pronašli riblju kost dugačku centimetar. Muškarac je odmah poslat na operaciju, kada su doktori ustanovili da je kost probila crevo, što je dalje uzrokovalo infekciju.

Autori studije slučaja navode da je reč o neobičnoj situaciji, jer većina stranih tela poput ribljih kostiju i čačkalica, prolaze kroz probavni trakt bez ikakvih komplikacija. Prema izveštaju, strana tela obično zaglave u prirodnim uglovima probavnog trakta, ali samo oko jedan odsto njih oštećuje tanko crevo, dok jedan odsto treba hirurški ukloniti.

U slučaju 61-godišnjeg muškarca, lekari su uklonili oko 10 centimetara creva, ali pacijent se nije oporavljao. Posle osam sati, muškarac je doživeo srčani udar i preminuo.

Nije redak slučaj da se za lekarsku pomoć obrate pacijenti koji su jeli ribu. Prema mnogobrojnim izveštajima, uglavnom se dogodi da progutaju kost i da im se ista zaglavi u grlu ili jednjaku. Zbog osećaja neprijatnosti koji zaglavljena riblja kost može izazvati, kao i zbog straha, često pokušavaju da proteraju strano telo jedući hleb, ali u tome ne uspevaju.

Na taj način može se prouzrokovati veća šteta nego korist, pa je u ovom slučaju najbolje da se odmah obratite lekaru. (objektiv.rs)