Mještani Dubone traže da se sa crkve skine ime ubičinih roditelja: Ktitori su crkve, ali Uroševo ime ne stoji na tabli!

Svijet

Mještani Dubone traže da se sa crkve skine ime ubičinih roditelja: Ktitori su crkve, ali Uroševo ime ne stoji na tabli!

Mještani Dubone kažu da je porodica pomahnitalog Uroša Blažića, koji je počinio masakr kada je pobio osam tinejdžera iz svog i susjednog sela Malo Orašje, a ranio 13 osoba donatori crkve u tom selu.

– Izgradnju lokalna crkva koja pripada Šumadijskoj eparhiji, a u kojoj je u nedjelju održano opelo za troje ubijenih, dijelom je finansirala porodica Uroša Blažića. Oni su prije nekoliko godina donirali novac za radove i za kapiju koja okružuje portu – pričaju mještani Dubone.

Na ulazu u dvorište crkve sa desne strane nalazi se posveta i zahvalnost ktitorima.

– Ovu kapiju priložište muž i žena Blažić za zdravlje svoje i svojih sinova. Neka ih Bog blagoslovi – piše na tabli. Mještani kažu da im je čudno i to što su na tabli imena dvoje djece, ali ne i osumnjičenog, prenosi Informer.

Komšije kažu da ne žele da više ta tabla stoji tu i da će tražiti da se skloni.

– Ljudi su ovdje saglasni i imaju na umu da pišu molbu Eparhiji Šumadijskoj kako bi se ta ploča sa natpisom sklonila jer joj tu sigurno više nije mjesto – kažu mještani:

– Kako su se osjetili ti jadni roditelji kada se održalo opelo u crkvi, a moraju da gledaju tu ploču. Morali su da unesu kovčege sa svojom djecom kroz tu kapiju. Nema opravdanja za ovu tragediju i monstruozna ubistva nevinih. (ekskluziva.ba)