Prodao sam stan, 2 skupa auta! Saša Popović otkrio kako je bankrotirao: Ostao bez 400.000 maraka!

Showbizz

Prodao sam stan, 2 skupa auta! Saša Popović otkrio kako je bankrotirao: Ostao bez 400.000 maraka!

Nakon 29 godina, Saša Popović je otkrio da je svu ušteđevinu 1993. godine ostavio u Dafiment banci, a poslije bankrota četiri godine je živio kao podstanar u garsonjeri od 17 kvadrata.

S Lepom Brenom i “Slatkim grehom” zaradio sam milione… Bio sam mlad, nisam razmišljao o budućnosti, trošio sam mnogo. Neko mi je rekao da uložim sve kod Dafine. To sam uradio i na kraju sam sve izgubio! – započeo je Saša ispovijest i dodao da je zbog Dafine prodao i svoj stan i dva automobila:

– Kada se raspao “Slatki grijeh”, imao sam dovoljno para da ne radim i živim kao car. Otišao sam kod Dafine čim sam shvatio da ću sve potrošiti. Kad me je vidjela, rekla mi je: “Sale, dušo moja, tebi će mama Dafina dati kamatu od 17 odsto. Zbog nje sam čak prodao i stan u Novom Sadu i dva skupa auta! Sve sam stavio kod nje u banku i sljedećeg “zaradio sam” 20.000 maraka, svima sam se hvalio tim novcem…

Popović se pohvalio i Breni, koja ga je savjetovala da sve pare podigne iz banke:

– Brena mi je rekla: “Sale, molim te, vadi pare odatle, sve će da propadne, imam dojavu.” Otišao sam te 1993. godine u banku, rekli su mi da imam 405.000 maraka. Uzeo sam punu kesu novca! Ali Dafina mi je onda rekla da ostavim novac još tri mjeseca i da će mi onda isplatiti čak 700.000 maraka. Dao sam joj te pare i otišao kod Brene, koja me je izvrijeđala jer nisam uzeo svoj novac. Poslije samo nedjelju dana Dafina je pukla! Nisam nikoga mogao da dobijem na telefon.

Kada je ostao bez novca, Popović je živio kao podstanar.

– Četiri godine živio sam kao sirotinja. Jedino skupo što sam imao bila je garderoba. Imao sam 60 pari patika, mnogo odijela, živio sam u garsonjeri od 17 kvadrata, na 12 spratu na Novom Beogradu. Svi su znali da imam skupu odjeću, zato su me i opljačkali! Sjećam se tog dana, ušao sam u stan, a tamo nije bilo ničega! Sve su mi odnijeli, ostavili su mi samo pidžamu – priča Saša i dodaje da mu se Brena opet našla u muci:

“Tada su mi pomogli Brena i Boba, napravili smo “Grand” i dali su mi pare da kupim kuću na Bežanijskoj kosi. Kasnije sam im vratio pare, ali im to nikada neću zaboraviti. A što se tiče para iz Dafiment banke, tek nakon deset godina uspio sam da povratim oko 12.000 eura. (ekskluziva.ba)