“IMA PRAVO DA TRAŽI STARATELJSTVO NAD DETETOM!” Advokat OTKRIVA: Ivan Marinković MOŽE DA ODUZME Željka Kulićima

Showbizz

“IMA PRAVO DA TRAŽI STARATELJSTVO NAD DETETOM!” Advokat OTKRIVA: Ivan Marinković MOŽE DA ODUZME Željka Kulićima

U rijaliti programu “Zadruga 6” glavna tema su odnosi Ivana Marinkovića, Miljane Kulić i Miljanine majke Marije Kulić.

Podsetimo, Miljana Kulić je dobila sina sa Ivanom Marinkovićem, ali je porodica Kulić odlučila da se ime oca ne zavede u krštenici, već da stoji NN lice, kao i da je staratelj deteta njegova baka, Marija Kulić.

U jednoj od emisija, Ivan je rekao da će se “pozabaviti” starateljstvom nad malim Željkom Kulićem, a budući da je staratelj deteta, njegova baka, Marija, a ne majka, kao i da Ivan nije upisan kao otac deteta, već da u krštenici stoji NN lice, za SrbijaDanas se oglasio advokat Jovica Radulović, koji nam je otkrio koja su prava i da li zaista Marinković može oduzeti dete Kulićima, budući da nije naveden kao otac.

Ivan je u jednoj od emisija rekao da će se baviti ovim pitanjem kad napusti rijaliti, kao i da bi dete trebalo da bude u rukama socijalne službe ili da se da hraniteljskoj porodici.

Budući da je Marija staratelj, ona je rekla, da će, nakon njene smrti, starateljstvo nad detetom imati, ne Miljana, nego njena druga ćerka Tijana.

Advokat Jovica Radulović za SrbijaDanas otkriva da Ivan Marinković može da navodno oduzme Željka, ukoliko sud utvrdi da je on otac Željka Kulića, kao i da Marinković može uz odluku suda da pokrene pitanje starateljstva nad detetom:

– Naravno da ima pravo, postoji postupak, tužba za utvrđivanje očinstva, on podnese tužbu za utvrđivanje očinstva, ukoliko se utvrdi da je on otac, on može da nastavi sa tim. On ima pravo sa tim da traži starateljstvo nad detetom. Kao što smo rekli, ukoliko se tom tužbom utvrdi da je on otac deteta, to je pravosnažna presuda, on u tom trenutku može da se upiše u knjigu rođenih, kao otac. Potpuno je nebitno da li iko želi i da ne želi da on bude upisan, ako je činjenica da je on otac, to se dokaže, na sudu, potpuno su nebitne nečije želje. Znači, ako sud presudi i dokaže se na sudu da je on otac, on može da se upiše u knjigu, matičnu knjigu rođenih kao otac.

– U tom trenutku on ima pravo da traži starateljstvo nad detetom. Onda sud odlučuje, na osnovu svih okolnosti u slučaju, da li to dete treba da bude i pripadne ocu, ili kod bake. Tada sud donosi odluku o starateljstvu – rekao je advokat Jovica Radulović za SrbijaDanas. (e-turneja.com)