Transrodna osoba u Zvezdama Granda: Srbija mora da upozna ženu poput mene!

Showbizz

Transrodna osoba u Zvezdama Granda: Srbija mora da upozna ženu poput mene!

Na Grandovoj sceni je sinoć bilo i te kako uzbudljivo, a žiri “Zvezda Granda” je dobio težak zadatak kada je na scenu stupila transrodna osoba, Alina Juharta, koja je svojim vokalom, ali i specifičnim izgledom privukala pažnju svih.

Alina, koja je po rođenju Alino Juharta došla je iz Maribora kako bi okušala svoju sreću u popularnom muzičkom takmičenju, a žiriju i publici se predstavila pjesmama “Pametna i luda” Marije Šerifović i “Lažu te” Amadeus benda.

S obzirom da je u prijavi pisalo muško ime, članovi žirija su bili zbunjeni, jer je kandidat odgovarao na pitanja u ženskom rodu.

– Velika mi je čast što sam ovdje. Ja sam inače iz Slovenije, od februara živim u Beogradu. Došla sam ovdje jer mislim da Srbija i čitav region mora da upozna ženu poput mene. Ja sam samo jedna normalna osoba koja želi da voli, da bude voljena i da bude srećna kao svi mi. Želim da inspirišem svaku osobu da živi svoj život i svoju životnu istinu. I obožavam sve vas, ne mogu da vjerujem da sam ovdje – istakla je takmičarka, što su svi u studiju pozdravili aplauzom.

Nakon što je otpjevala obe pjesme Alina je dobila šest glasova, a samim tim i mogućnost da bira mentora, a to je iz prve bila Marija Šerifović. Međutim, ona nije željela da je prihvati.

– Alina, moj glas tebi večeras ima mnogo veću težinu nego kao glas kako si lijepa pjevala. Ovo je glas za jednu hrabru i riješenu djevojku, za jednu slobodnu osobu koja ima pravo da voli na način na koji želi, jer to pravo ne može niko da ti uskrati – započela je Marija.

– Ali ja nisam dobar mentor za tebe jer ne mogu da hendlujem ta tanana osjećanja, ja to radim nervozno, bučno, grubo i ne bih mogla da hendlujem bilo koga ko bi na to reagovao nježno. Ja sam sve to što ti nisi. Dobro došla, Alina The Queen (prim. aut.kraljica) – poručila je Marija, a nakon toga dobila je priliku da izabere drugog mentora.

Ona je potom odabrala Cecu koja ju je prihvatila u svoj tim. Alina je odabrala Cecu, što se Mariji jako dopalo.

– Pošto ne zna da njeguje ta tanana osjećanja u mentorisanju, ja znam i u mentorisanju i u privatnom životu. Uzeću te – rekla je Ceca. (ekskluziva.ba)